GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tρίτη αξιολόγηση: Προϋπόθεση τα σκληρά προαπαιτούμενα που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας* Με τα μάτια στραμμένα προς το πεδίο ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων βρίσκεται η κυβέρνηση. Όπως μαθαίνουμε σχετ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας*

Με τα μάτια στραμμένα προς το πεδίο ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων βρίσκεται η κυβέρνηση. Όπως μαθαίνουμε σχετικά από έγκυρες πηγές μας στην συζήτηση που έγινε μεταξύ των συμβούλων των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 89 από τα 113 προαπαιτούμενα και μόλις ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 24 προαπαιτούμενα, θα μπορέσει να υπάρξει και τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Έτσι το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης άναψε το Euro Working Group κατά την τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε η έκθεση του Θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά.
Η εισήγηση του EWG στο Eurogroup αύριο αναμένεται να είναι θετική για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Έτσι αύριο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μένει να συζητηθεί το ακριβές ύψος της δόσης, το οποίο, όπως είναι ήδη γνωστό, θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 δισ. και θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.
Η πρώτη εκταμίευση αναμένεται να λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Για άλλη μία φορά ακολουθήθηκε το δίνεις και μετά παίρνεις από τους δανειστές ενώ τα δύσκολα έρχονται...

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος - οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση