GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός ο καρχαρίας είναι...vegeterian - ΦΩΤΟ

Μπροστά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη βρέθηκαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Διαπίστωσαν πως υπάρχει ένα είδος καρχαρ...

Μπροστά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη βρέθηκαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Διαπίστωσαν πως υπάρχει ένα είδος καρχαρία, το οποίο μπορεί να επιβιώσει τρώγοντας μόνο φύκια! Αυτός ο … χορτοφάγος καρχαρίας είναι λευκός, διαθέτει κοφτερά δόντια, αλλά δεν χρειάζεται κρέας για να ζήσει!
Η είδηση αυτή έρχεται να καταρρίψει για ακόμη μία φορά τον μύθο που θέλει τους καρχαρίες επιθετικά και σαρκοβόρα πλάσματα. Όταν επιτίθενται το κάνουν μόνο για να αμυνθούν ή για να διασφαλίσουν τον χώρο της επικράτειάς τους, όχι την τροφή τους.
Η έρευνα τω επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ήταν πολυετής και στο πλαίσιο αυτής συγκεντρώθηκε πλήθος δειγμάτων που οδήγησε στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Σε ποσοστό άνω του 60% τα υπολείμματα που βρέθηκαν στα στομάχια των συγκεκριμένων καρχαριών ήταν φυτικής προέλευσης, ενώ υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που οι καρχαρίες τρέφονταν σχεδόν αποκλειστικά με φύκια και πλαγκτόν. Την διαπίστωση επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση