Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

  Wall Street: Επανήλθε στα κέρδη και τα υψηλά ρεκόρ

  Στα κέρδη και τα υψηλά ρεκόρ επανήλθε  η Wall Street, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έδωσε ώθηση στις ενεργειακές μετοχές και οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα ανακοινώσουν ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
  Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,74% στις 25.579,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,65% και 0,81%, αντίστοιχα.
  Ο ενεργειακός κλάδος του S&P εκτινάχθηκε περισσότερο από 2%, με την τιμή του μπρεντ να αυξάνεται πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, ενισχυμένη από την απρόσμενη πτώση της αμερικανικής παραγωγής και τα χαμηλότερα αποθέματα αργού.
  Ο βιομηχανικός δείκτης βοηθήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες και τις αισιόδοξες προβλέψεις της Delta Air Lines.
  H Wall Street έκλεισε με απώλειες χθες, για πρώτη φορά το 2018, μετά από δημοσίευμα ότι η Κίνα θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και ένα άλλο δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τερματίσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA.
  Tα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί 11,8% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τα μεγαλύτερα να έχουν σημειωθεί από τον ενεργειακό κλάδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Wall Street: Επανήλθε στα κέρδη και τα υψηλά ρεκόρ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr