Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

  Ο Ισημερινός επιβεβαίωσε ότι έδωσε υπηκοότητα στον Ασάνζ των WikiLeaks

  Τις φήμες που ήθελαν τον Ισημερινό να δίνει υπηκοότητα στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ, επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα.
  Ο Ασάνζ φιλοξενείται από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο, απ' όπου, εάν εξέλθει, θα συλληφθεί αμέσως και θα εκδοθεί στη Σουηδία για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη σκανδιναβική χώρα.
  Νωρίτερα, το Reuters μετέδιδε ότι ανακάλυψε μια εγγραφή με το όνομα «Τζούλιαν Πολ Ασάνζ» στο ληξιαρχείο του Ισημερινού, οι καταχωρίσεις στο οποίο συμπεριλαμβάνουν μόνο πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας.
  Ο Ασάνζ φοβάται ότι οι αρχές της Βρετανίας θα τον συλλάβουν και θα προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για τη δημοσίευση από τον WikiLeaks στρατιωτικών μυστικών και δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010.
  Η αποκάλυψη αυτών των ντοκουμέντων μετέτρεψε τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε ιδρύσει τον WikiLeaks το 2006, σε παρία για τις ΗΠΑ, μολονότι οι υποστηρικτές του τον θεωρούν ήρωα, πρωτοπόρο ενός παγκόσμιου κινήματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοκρατίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Ισημερινός επιβεβαίωσε ότι έδωσε υπηκοότητα στον Ασάνζ των WikiLeaks Rating: 5 Reviewed By: Press- gr