GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ισημερινός επιβεβαίωσε ότι έδωσε υπηκοότητα στον Ασάνζ των WikiLeaks

Τις φήμες που ήθελαν τον Ισημερινό να δίνει υπηκοότητα στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ, επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώ...

Τις φήμες που ήθελαν τον Ισημερινό να δίνει υπηκοότητα στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ, επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα.
Ο Ασάνζ φιλοξενείται από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο, απ' όπου, εάν εξέλθει, θα συλληφθεί αμέσως και θα εκδοθεί στη Σουηδία για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη σκανδιναβική χώρα.
Νωρίτερα, το Reuters μετέδιδε ότι ανακάλυψε μια εγγραφή με το όνομα «Τζούλιαν Πολ Ασάνζ» στο ληξιαρχείο του Ισημερινού, οι καταχωρίσεις στο οποίο συμπεριλαμβάνουν μόνο πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Ο Ασάνζ φοβάται ότι οι αρχές της Βρετανίας θα τον συλλάβουν και θα προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για τη δημοσίευση από τον WikiLeaks στρατιωτικών μυστικών και δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Η αποκάλυψη αυτών των ντοκουμέντων μετέτρεψε τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε ιδρύσει τον WikiLeaks το 2006, σε παρία για τις ΗΠΑ, μολονότι οι υποστηρικτές του τον θεωρούν ήρωα, πρωτοπόρο ενός παγκόσμιου κινήματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση