GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στην WIND...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 15/1/18, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ: 
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 15/1/18, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στις 15/1 θα γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ‘περίφημο’ πολυνομοσχέδιο τα οποία επιφέρουν μεταξύ άλλων
- Περαιτέρω περιορισμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων με τη θέσπιση του 50+1 % των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων για την κήρυξη απεργίας.
- Επανακαθορισμό των κριτήριων αποζημιώσεων για εργατικά ατυχήματα ή εργατικές δολοφονίες.
- Θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που έρχεται μετά το νόμο που ποινικοποιεί τις αντιδράσεις σε αυτούς. Η πρώτη κατοικία γίνεται και πλέον ανεμπόδιστα βορά σε τράπεζες και κοράκια.
- Περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών.

Οι τροποποιήσεις στον συνδικαλιστικό νόμο είναι συνέχεια αλλά όχι το τέλος σε σειρά αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια και που επιχειρούν να οδηγήσουν την τάξη μας στην πλήρη υποταγή σε εργοδότες, τοκογλυφικά ιδρύματα και κράτος.

Απέναντι στην επίθεση αυτή που δεχόμαστε, οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες για άλλη μια φορά είναι κατώτερες των περιστάσεων, είτε ξεπουλώντας τους εργατικούς αγώνες με την πιστή υποταγή τους στις εκάστοτε κυβερνήσεις και εργοδοσία είτε μένοντας προσηλωμένες σε κομματικές γραμμές μακριά από διαδικασίες από τα κάτω.

Από τη πλευρά μας, πιστοί στις από τα κάτω διαδικασίες ως Σωματείο, λαμβάνουμε τις αποφάσεις για απεργία μέσα από τη γενική συνέλευση εργαζομένων. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να συγκαλέσουμε έγκαιρα γενική συνέλευση αυτή τη φορά. Παρ όλα αυτά καλούμε τους, -ις συναδέλφους μας να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κράτος και να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν εργατικοί αγώνες εν εξελίξει, όπως αγώνας υπέρ της κυριακάτικης αργίας. Το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα απελευθερωμένα ωράρια, στο οποίο συμμετέχει το Σωματείο μας, στο πλαίσιο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές (ψήφιση των «32 εργάσιμων Κυριακών σε τουριστικές ζώνες» -νόμος 4472/2017- από το Μάη ως τον Οκτώβρη, πλάι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 8 Κυριακές τον χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο) προχωρά σε κινητοποίηση την Κυριακή 14/1/2018 στο Factory outlet.

Επίσης, την Δευτέρα 15/1 εκδικάζεται η υπόθεση των 5 φοιτητών για τη συμμετοχή τους στη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση No Expo 2015 στο Μιλάνο (free5.gr).

Τέλος, στις 18/1/2018 εκδικάζεται στο εφετείο η υπόθεση δίωξης από την εργοδοσία του Ιανού των συναδέλφων μας που συμμετείχαν σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κατάστημα, την οποία μέλη του δ.σ. του Σωματείου μας είχαν στηρίξει με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός από αυτά, του Σ. Μάλαμα, ο οποίος μετά από κινηματικό αγώνα αθωώθηκε δικαστικά όπως και άλλοι συνδικαλιστές και αλληλέγγυοι που είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα.

Για τους παραπάνω λόγους:

· Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Factory outlet, (Πειραιώς 76, Ρεντη), στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

· Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους 5 φοιτητές τη Δευτέρα 15/1/18, 09.00 π.μ., Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9)

· Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

· Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους συναδέλφους μας, διωκόμενους από την εργοδοσία του Ιανού, την Πέμπτη 18/1/18, 09.00 π.μ., Εφετείο Λουκάρεως.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ενωμένοι με το Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

www.pasetim.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση