GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος για 36 σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος αγοριών κρίθηκε προπονητής και σκάουτ

Ο Μπάρι Μπένελ, προπονητής και σκάουτ σε διάφορες αγγλικές ομάδες τις προηγούμενες δεκαετίες, αντιμετώπιζε κατηγορίες για δεκάδες αδικήμα...

Ο Μπάρι Μπένελ, προπονητής και σκάουτ σε διάφορες αγγλικές ομάδες τις προηγούμενες δεκαετίες, αντιμετώπιζε κατηγορίες για δεκάδες αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων.
Την Τρίτη (13/2) το δικαστήριο του Λίβερπουλ έκρινε ένοχο τον 64χρονο για 36 σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος 10 αγοριών, ηλικίας 8 έως 15 ετών.
Το σώμα ενόρκων ακόμη δεν έχει αποφανθεί για την ποινή, με την συνεδρίαση να συνεχίζεται την Τετάρτη (14/2). Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τον Μπένελ ως "επιθετικό και αποφασισμένο παιδόφιλο".
Έκαναν μάλιστα παραλληλισμό του θύτη με τον χαρακτήρα του Child Catcher από το φιλμ Chitty Chitty Bang Bang, ενώ τα θύματα του Μπένελ περιέγραψαν το σπίτι του ως "παράδεισο" για νεαρά αγόρια, όπου μπορούσαν να παίζουν παιχνίδια και να παραγγέλνουν φαγητό από ταχυφαγεία.
Τα σεξουαλικά εγκλήματα συνέβησαν στο σπίτι του Μπένελ (όπου εκτός από παιχνίδια είχε και εξωτικά κατοικίδια, όπως ένα πούμα και μια μαϊμού...), σε ταξίδια των ομάδων και στο αυτοκίνητο του, στον δρόμο για την προπόνηση ή την επιστροφή από αυτή.
Ο Μπένελ συνεργάστηκε με ομάδες όπως οι Κρου Αλεξάντρα και Μάντσεστερ Σίτι, όπου λέγεται ότι τον αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο θαυμασμό. Ένα από τα θύματα, ο Κρις Άνσγουορθ, αποκάλυψε ενώπιον των ενόρκων του δικαστηρίου ότι βιάστηκε από τον Μπένελ τουλάχιστον έξι φορές, όταν αυτός εργαζόταν ως σκάουτ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.
Ένα από τα θύματα του Μπένελ είναι και ο Κρις Άνσγουορθ
Ο 64χρονος καταδικάστηκε και για τις πέντε κατηγορίες εναντίον του Άνσγουορθ, που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τα 8 μέχρι τα 14 του χρόνια.
Ο Μπένελ, που είναι πλέον γνωστός ως Ρίτσαρντ Τζόουνς, εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω οθόνης εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας. Στο παρελθόν έχει άλλες τρεις καταδίκες σε Αγγλία και ΗΠΑ, επίσης για κακοποίηση αγοριών. Επέλεξε να μην καταθέσει κανένα στοιχείο ή μαρτυρία προς υπεράσπιση του και υποστήριξε στην κατάθεση του στην αστυνομία πως εξαιτίας του καρκίνου αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης.
Ο συνήγορος του Μπένελ κατηγόρησε τους καταγγέλοντες ότι εφευρίσκουν ιστορίες, θέλοντας να γίνουν μέρος της ιστορίας του σκανδάλου... Το σώμα των ενόρκων, που αποτελείται από πέντε άντρες και έξι γυναίκες, χρειάστηκε τέσσερις μέρες συνεδριάσεων για μια δίκη που κράτησε πέντε εβδομάδες. Κλήθηκαν να αποφασίσουν για 48 συνολικά κατηγορίες εναντίον 11 καταγγελόντων. Ο Μπένελ είχε αρνηθεί τα πάντα στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας. Εντέλει κρίθηκε ένοχος για 36 κατηγορίες εις βάρος 10 θυμάτων.
Στη διάρκεια της δίκης, ο δικαστής είχε προτείνει στους ενόρκους την απαλλαγή του για τρεις κατηγορίες. Πλέον περιμένει την κατά πλειοψηφία ετυμηγορία για επτά ακόμη κατηγορίες, για τις οποίες δεν έχουν αποφανθεί οι ένορκοι. Τέσσερις από αυτές αφορούν τον 11ο καταγγέλοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση