GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΔ για τις ελλείψεις στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού: Η Κυβέρνηση τα οδηγεί στην πλήρη απαξίωση

Στο ζήτημα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας,. Έρευνας...

Στο ζήτημα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας,. Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.
«Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κέλλας και συμπληρώνει: «Ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίει τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κέλλα:
«Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς.
Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένες μάλιστα ειδικότητες τα κενά υπερβαίνουν το 30% των θέσεων.
Επιπλέον, το Υπουργείο αφενός περιέκοψε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο, αφετέρου καθυστερεί εδώ και μήνες να καταβάλει τις επιπρόσθετες αποδοχές στους αποσπασμένους με ειδικό επιμίσθιο, προκαλώντας προβλήματα οικονομικής επιβίωσης στις οικογένειές τους.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας για στήριξη της ομογένειας και για συμβολή, μέσω της εκπαίδευσης, στη διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας των ομογενών μαθητών.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εξάγει στο εξωτερικό την εγχώρια καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία και να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση και πλήρη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση