GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συστάσεις για τη διαφημιστική προβολή παιδικών αποκριάτικων στολών

Την απαγόρευση εμπορικής προβολής άσεμνων αποκριάτικων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές, καθώς και αυτών που αναπαριστούν τον Χίτλερ...

Την απαγόρευση εμπορικής προβολής άσεμνων αποκριάτικων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές, καθώς και αυτών που αναπαριστούν τον Χίτλερ και παραπέμπουν σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός, περιλαμβάνει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου εν όψει Αποκριών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή:
"Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αποδεχόμενη την πρόταση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων του άρθρου 7α του ν.2251/1994 κατά την συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2018 και εν όψει της περιόδου των Αποκριών, υπενθυμίζει στους γονείς και στους προμηθευτές την με αρ. πρωτ. 13780οικ/2.2.2017 (ΑΔΑ:7ΗΚΣ465ΧΙ8-ΗΘ5) απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή σε ιστοσελίδες ή/και καταστήματα άσεμνων αποκριάτικων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής: «Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες ή γίνονται καταναλωτές προϊόντων που προβάλλουν τη σεξουαλικότητά τους, παραβιάζεται η ομαλή ψυχολογική τους ανάπτυξη. Παράλληλα στρεβλώνεται η εικόνα της παιδικότητας και αλλοιώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής».
Επίσης, δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή παιδικών στολών που αναπαριστούν τον Χίτλερ και οι οποίες παραπέμπουν σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρου 7α του ν.2251/1994, οι προμηθευτές υποχρεούνται να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα τα οποία, ως εκ του προορισμού,της χρήσης ή των συνθηκών διάθεσης δεν ενέχουν κινδύνους για την ψυχική, πνευματική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων. Σε βάρος των παραβατών των διατάξεων του ως άνω άρθρου προβλέπεται, εκτός των περιοριστικών και διορθωτικών μέτρων στην κυκλοφορία των προϊόντων (άρθρο 7α), και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 13α).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση