GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού θα βρέξει σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο , και πρόσκαιρη ...

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες, αναμένουμε σήμερα.
Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα επιδεινωθεί εκ νέου, με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Παράλληλα, αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένουμε σήμερα τις πρωινές κυρίως ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Αργά το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και τη νύχτα προς Κυριακή ενδέχεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε σήμερα με τοπικές βροχές και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά του Θερμαϊκού ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση