GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μήνυμα από το ΝΑΤΟ στα Σκόπια: Να μην ελπίζει η ΠΓΔΜ σε ένταξη χωρίς λύση στο όνομα

«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό ...

«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σχετικά με τη θέση της Συμμαχίας στο θέμα του ονόματος.
Παραπέμποντας στη δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από τα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, που είναι «κρίσιμης σημασίας» για την ένταξη της ΠΓΔΜ, η χώρα θα πρέπει, παράλληλα, να συνεχίσει τις προσπάθειες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στα θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την οικοδόμηση μίας ανοιχτής και πολυεθνικής κοινωνίας και τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.
Υπενθυμίζεται, ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 18 Ιανουαρίου, στα Σκόπια, μαζί με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει Σχέδιο Β. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ, πέρα από την επίλυση της ονομασίας».
Επίσης, είχε τονίσει ότι απαιτείται «σκληρή δουλειά» από την ΠΓΔΜ και πως η «πόρτα» του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση