GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τρεις εξέχοντες δημοσιογράφους με την κατηγορία ότι συνέδραμαν το δίκτυο το οποί...

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τρεις εξέχοντες δημοσιογράφους με την κατηγορία ότι συνέδραμαν το δίκτυο το οποίο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, παρά το ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας είχε διατάξει την απελευθέρωση ενός από αυτούς.
Ο Μεχμέτ Αλτάν, καθηγητής Οικονομικών και δημοσιογράφος, και ο δημοσιογράφος αδελφός του Άχμετ, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν «κωδικοποιημένα» μηνύματα στη διάρκεια ενός τηλεοπτικού τοκ σόου μία ημέρα πριν από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Η Ναζλί Ιλιτσάκ, άλλη μία εξέχουσα δημοσιογράφος, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.
Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κατηγορούμενοι για απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος και ανατροπή της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση