GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ! ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ προγράμματα μετά την ένταση στο Αιγαίο...

Με φόντο το μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ προς την Τουρκία να σταματήσει επειγόντως τη δραστηριότητά της σ...


Με φόντο το μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ προς την Τουρκία να σταματήσει επειγόντως τη δραστηριότητά της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το πρωί του Σαββάτου στο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ.

Λίγες μόλις ώρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου ο Αλ.  Τσίπρας, έθεσε -σε σειρά επαφών του- και το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας εκτίμησε σε τρίωρη συνεδρίαση του, τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο και αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Υπάρχουν και όρια. Και νομίζω ότι έφτασε η στιγμή η ΕΕ να δώσει ένα σαφές μήνυμα, όχι ότι δεν θέλει το διάλογο και τη συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά ότι θέτει ως προϋπόθεση για την ενίσχυση αυτού του διαλόγου και της ευρωτουρκικής ατζέντας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών – μελών της ΕΕ. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα η Άγκυρα πρέπει να λάβει πάρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της ότι η Ελλάδα δεν είναι μία ασήμαντη χώρα. Είναι μία χώρα-μέλος της ΕΕ πάνω από 35 χρόνια, μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και η ίδια η Τουρκία, συνεπώς αυτή η λογική της προκλητικότητας δεν οδηγεί πουθενά, αποδυναμώνει την ίδια την Τουρκία. Εμείς θα είμαστε εδώ για να κρατάμε πάντα ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, αλλά πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι υπάρχουν όρια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση