GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Γενική σύρραξη» και στο ...βάθος εκλογές

Σε «γενική σύρραξη» οδηγούνται τα πράγματα -και για την ακρίβεια κυβέρνηση και αντιπολίτευση- μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την υπ...

Σε «γενική σύρραξη» οδηγούνται τα πράγματα -και για την ακρίβεια κυβέρνηση και αντιπολίτευση- μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την υπόθεση της Novartis στον απόηχο του τεράστιου συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Αθήνα για την Μακεδονία…

Την πληροφορία ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες την είχαμε γράψει εγκαίρως, αμέσως μετά το πρώτο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη και τη δυναμική που δημιούργησε. Τώρα ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου «προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα», όπως έλεγε με καθαρά υπαινικτικό τρόπο κυβερνητικός παράγοντας σε συντροφιά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν σπεύσει (προ)χθες το απόγευμα στους διαδρόμους της Βουλής για να μάθουν «τι γίνεται». Στην πραγματικότητα, για να ρωτήσουν και να καταλάβουν εάν πρέπει να ετοιμάζονται γρήγορα για εκλογές!

Είχε προηγηθεί η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής στην οποία ανακοινώθηκε από την Τασία Χριστοδουλοπούλου και επισήμως η αποστολή της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ήδη σας έχω προϊδεάσει ότι μετά την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή «σχεδιάζουν» και με άλλες κινήσεις με τις οποίες πιστεύουν ότι θα «ξεχαστεί» το συλλαλητήριο και θα φύγει από την επικαιρότητα ενώ ταυτόχρονα θα «στριμώξουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ακόμη και παζάρια για να υποχρεωθούν να ψηφίσουν άρον – άρον τη συμφωνία για τα Σκόπια. Στο πλαίσιο αυτών των «άλλων κινήσεων» πρόκειται να ανακινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα κι άλλες χοντρές υποθέσεις σκανδάλων. Κι αν με την Novartis πλήττονται και αποδεκατίζονται οι προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ, με αυτά που έρχονται …εμπλουτισμένα με νέο υλικό, στόχος είναι -όπως λέγεται- η «καρδιά» του συστήματος της σημερινής γαλάζιας ηγεσίας.

Σε αυτά τα «νέα δεδομένα» για τα οποία μιλούσε το κυβερνητικό στέλεχος πάντως εντάσσονται εκτός από τα σκάνδαλα και οι εξίσου ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις αλλά σε διεθνές επίπεδο. Ήδη η κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών τα τελευταία 24ωρα υποχρέωσε το υπουργείο Οικονομικών να «αναβάλλει» τη νέα πολυδιαφημισμένη έξοδο στις αγορές με τις διαδικασίες για το «άνοιγμα βιβλίου του επταετούς ομολόγου». Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ούτε σε αυτό το μέτωπο. Παρά τις δημοσιες καθησυχαστικές δηλώσεις, οι σοβαροί οικονομολόγοι έχουν ειδοποιήσει ότι αυτή η «αναταραχή και αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές» δεν είναι προσωρινή και συγκυριακή. Αντιθέτως θεωρούν πολύ σοβαρό τον κίνδυνο να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο μεγάλο κραχ ανάλογο με εκείνο του 2008. Το "κλίμα" είναι ανάλογο. Τότε το κραχ είχε αντιμετωπισθεί για πρώτη φορά με τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών, ύψους συνολικά 17 τρις δολαρίων. Από το 1971 οι κρίσεις επαναλαμβάνονται ανά δέκα περίπου έτη και είναι όλο και πιο μεγάλες. Γι’ αυτό και θεωρείται ότι δεν πρόκειται για ένα «φυσιολογικό φαινόμενο» μεγάλης διόρθωσης που συμβαίνει στις αρχές κάθε Φεβρουαρίου αλλά κατά πάσα πιθανότητα για «νομοτελειακό κραχ». Αν αυτό επιβεβαιωθεί, είναι φανερό ότι όχι μόνο θα επηρεαστούν όλες οι οικονομίες διεθνώς αλλά και ότι θα τιναχτεί στον αέρα το «success story» που προσπαθεί να οικοδομήσει για λογαριασμό του τους επόμενους μήνες ο κ. Τσίπρας εν όψει της τυπικής ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αυτή λοιπόν είναι και η αιτία λόγω της οποίας ζεσταίνονται πάλι τα σενάρια για προσφυγή σε εκλογές – εξπρές εν μέσω ορυμαγδού σκανδάλων. Η οικονομική αποτυχία ήταν ούτως ή αλλιώς δεδομένη, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα μεθοδευόταν ο «εξωραϊσμός» της με διάφορα κόλπα, από τη διανομή επιδομάτων και την δήθεν ανάπτυξη μέχρι τη θεωρία της καθαρής εξόδου και το δανεισμό από τις αγορές. Τώρα υπάρχει στον ορίζοντα μια θεαματική και αρνητική μεταβολή λόγω της πιθανολογούμενης νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας. Τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Θα το επικαλεστεί ως άλλοθι; «Δεν φταίω εγώ αλλά οι διεθνείς συνθήκες... » θα πει και αυτό θα τον σώσει; Όχι φυσικά.
Γι αυτό και πήρε την απόφαση με τους δικούς του, να διανθίσουν το όλο σκηνικό με σκάνδαλα, όλα τα σκάνδαλα που υπάρχουν στο συρτάρι και αφορούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίες εφεδρείες ρίχνονται στη μάχη με μια εξαίρεση, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε ο,τι αφορά το πρόσωπο του Καραμανλή και τα άμεσα συνδεόμενα με αυτόν πρόσωπα της περιόδου 2004-2009. Αντιθέτως, μαζί με τον Σαμαρά ρίχνεται στην πυρά και ο Αβραμόπουλος. Προσθέστε σε αυτούς και την οικογένεια Μητσοτάκη που θα ξαναμπει λίαν συντόμως πάλι στο κάδρο κι έτσι η εικόνα γίνεται πιο πλήρης.

Εν μέσω σκανδάλων και αποκαλύψεων που θα είναι από εδώ και πέρα καθημερινές για λαδώματα, χρηματισμούς, επισκέψεις με μαύρες βαλίστες σε γραφεία υπουργών και μίζες εκατομμυρίων, χαράσσεται ο δρόμος για τις εκλογές με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ...αλυσοδεμένα ενώ το σύνθημα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το «γαία, πυρί μιχθήτω…». Αρκεί, όπως επιδιώκει η πρωθυπουργική παρέα, να ξεχαστεί η προδοσία στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας και να υποβαθμιστεί το πλήρες αδιέξοδο στην οικονομία...
Μ. Γιαλούρος

3 σχόλια

  1. ΥΠΟΘΕΣΗ "ΣΚΟΠΙΑΝΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"

    Εμείς Απορούμαι και μας Προξενούν ορισμένες "Περιέργιες" για το "Ποιόν" των Διαμεσολαβητών της Άνω "Υπόθεσης"!

    Εντύπωση προκαλεί ότι κανένα "Δημοκρατικό ΜΜΕ" ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να μας Διαφωτίσει για τους "Επίσημους" Εξουσιοδοτημένους για τα Αυτά Άτομα!

    Εμείς Τολμούμαι:

    1ον. Nimetz Matthew: Επί Εποχή προεδρίας του Jimmy Carter των ... Δημοκρατικών στης ΗΠΑ είτανε σχεδόν όλο το έτος 1980 υπεύθυνος για την Εξωτερική Ασφάλεια των ΗΠΑ στην Υπόθεση της "Ομηρίας" των Αμερικανών το 1980 στην Τεχεράνη/ΙΡΑΝ/ΠΕΡΣΙΑ!
    Εξαιτίας Του Nimetz οι Ιρανοί/Πέρσες ΔΕΝ άφησαν Ελεύθερους Τους Αμερικανούς παρά μόνο όταν είρθαν οι Ρεπουπλικανοί με τον ... Ronald Reagan το 1981! Οι Ιρανοί/Πέρσες θεωρούσαν τον Nimetz (πέρα που έχει Εβραϊκό Θρήσκευμα) Εχθρό ΤΩΝ Παλιών/Αρχαίων Πολιτισμών!!!
    Το Nimetz τον ... "Τοποθέτησε" στο "Σκοπιανικό" Ζήτημα ο ... ΟΗΕ!

    Παρακαλούμε ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ Την Επίσημη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Nimetz τον Ιουλίου/Αυγούστου το ... 2009 με τον Γ. Παπανδρέου/ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πρωτού γίνει ... Πρωθυπουργός!)! {ΜΝΗμόνια/ΜΑκεδονία=ΜΝΗΜΑ}

    Ώς Επιδόρπιον Σας Θυμίζουμε ότι Ανέκαθεν το ... Ισραήλ θέλει ΤΗΝ Θεσσαλονίκη... ΩΣ Πόλι... Των Εθνών και Πρωτεύουσα των Βαλκανίων!


    2ον. Ο "Αλλος" Διαμεσολαβητής είναι ο Βασιλάκης Αδαμάντιος! Μια γρήγορη και διαγώνια ματιά της καριέρας Του .. Μας Δίνει να καταλάβουμε γιατί μιλάμε και γιατί πρόκειται!!!


    Και Απλή Ερώτηση: Αυτές οι Δύο Φιγούρες ... "ΚΡΙΝΟΥΝ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ;;;

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";;;;

    Αλλά Σε Μια ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΜΕΝΕΙΣ;;;-!!!


    Μάνα Μου, Δώσ' μου τη στολή
    τη Χιλιοματωμένη.
    Τούτ’ η Πατρίδα κι η Φυλή
    Δεν κάθεται Δεμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι εχθές δεν έλεγαν όλα αυτά τα μπουμπούκια ότι δεν υπάρχουν έγραφα EFI;;ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΒΕΝΤΌΠΑΙΔΑ και να πάμε και στους ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΌΛΟΙ ΠΑΝΆΘΕΜΑ ΤΟΥΣ που ούλο τυχαίος ΌΛΟ ΚΑΙ κάποιος συγγενής τους μάνες γυναίκες, παιδιά ειχαν και από δίπλα από το κρατικά λειτουργήματα τον άξιον αυτών ανθρώπων και από καμιά δεκαριά εταιρείες .....Σαν κυνηγούν οι αμερικανικοί πάνω από οχτώ χρονια μπαγλαμάδες και ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΜΥΝΗΣΗ και στο ΕFI,DEA,NSA την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ΠΟΥ OTAN ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΆΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΉΣΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΈΣΟΥΝ ΚΑΙ TA ΤΣΙMENΤΑ ..40 Χρόνια διαλύσατε ανθρώπους γέροντες συνταξιουχους ,εργαζόμενους οικογένειες , παιδιά υγεία, εργασία ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΘΈΛΕΤΕ ΠΆΛΙ να ξανά κάτσετε στην καρέκλα της ΜΑΣΑΣ;;;;;ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ; ΓΡΦΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΠΆΝΩ ΜΟΥ 8 Φεβ 2018, 10:46:00 π.μ από πότε το ΙΣΡΑΗΛ θέλει την Θεσσαλονίκη ρε μπαγλαμά φασιστο τρολ;...μόνο με μια στολή θα φας πολύ ψωλή μάγκα γιαυτό βρες κανένα Σύγχρονο όπλο για να κάνεις την επανάσταση σου εν έτη του 2018..που θες την σύγχρονη τεχνολογία να γράφεις ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση