GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Τώρα μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ της Ελλάδας

Τώρα μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευ...

Τώρα μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν όψει της επίσκεψής του αύριο στην Αθήνα.
Ο Επίτροπος χαρακτήρισε «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», σημείωσε στη συνέντευξή του, που θα δημοσιοποιηθεί αύριο το πρωί.
Ο Μοσκοβισί τονίζει και πάλι την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας: «Τώρα είναι η ώρα για μία τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».
Μιλά, επίσης, για την «πολύ καλή» συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».
Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι», στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει.
Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης. Σημειώνει πάντως, «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει», ενώ διαπιστώνει ότι «τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια».
Ο Μοσκοβισί για τη νέα γερμανική κυβέρνηση
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού που επετεύχθη σήμερα το πρωί στη Γερμανία ανάμεσα στο CDU και το SPD», δήλωσε ο Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, ο Επίτροπος είπε ότι «εάν επιβεβαιωθεί ο συνασπισμός αυτός, θα αποφευχθεί μία πολύπλοκη πολιτική περίοδος που θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά ζητάμε από την Ευρώπη, καθώς πρόκειται για πολύ καλά νέα που αφορούν όχι μόνο την Γερμανία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη»
«Το γεγονός ότι το Βερολίνο θα έχει μια σταθερή, συμπαγή, φιλόδοξη και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, θα έχει αντίκτυπο και στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η ευρωζώνη. Είναι σαφές ότι στον συνασπισμό αυτό υπάρχει ισχυρή φιλοευρωπαϊκή βούληση. Χαιρετίζω την κοινή λογική και το έργο των φίλων μου στο SPD, το οποίο εκτιμώ ότι θα λάβει αυτό το μήνυμα ευθύνης», δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Μοσκοβισί.
Πηγή ρεπορτάζ: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση