GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στην πλατεί...

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδας, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ένταση της πάλης "που θα απαιτεί 'καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ'", κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από τις αποστολές εκτός συνόρων και ισχυροποίηση της πάλης για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
"Κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς, για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους, τους αστούς και το σάπιο σύστημά τους" τόνισε.
Αναφέρθηκε στα επικίνδυνα σχέδια που απεργάζονται ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και των αγορών, μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ μίλησε και για τον "ηγεμονικό ρόλο" που διεκδικεί η Τουρκία. Ως προς τις εξελίξεις στη Συρία, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι εκεί δοκιμάζονται και οι γεωπολιτικές και οικονομικές συμμαχίες ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που μπορεί να επιταχύνουν γενικότερες εξελίξεις" και σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ "επιδιώκοντας να βάλουν ταφόπλακα στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για βιώσιμο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ".
Είπε ότι το επικίνδυνο σκηνικό στην περιοχή μετά τα Βαλκάνια και την Συρία, συμπληρώνουν οι νέες διεργασίες στο Κυπριακό "οι οποίες οδηγούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού", η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας και η αμφισβήτηση εκ μέρους της των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Χαρακτήρισε το "όχι τυχαίο χτύπημα σε ελληνικό σκάφος στα Ίμια" ως προμήνυμα κλιμάκωσης της κατάστασης "παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων", με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο.
Τόνισε, επικαλούμενος και ιστορικά παραδείγματα, ότι το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια.
Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς "ο Τσίπρας πήρε τη σημαία των ΗΠΑ γιατί αρίστευσε στο μάθημα «ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»" και ως εκ τούτου συμμετέχει σε όλους τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση αν "ισχύει ή δεν ισχύει ότι από 1η Μάρτη, ξεκινά η διαδικασία μετεγκατάστασης μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών τύπου drone στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα".
"Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ - όχι τυχαία με ορίζοντα τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη - και την ένταξη της γειτονικής χώρας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό", είπε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι εγγύηση είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Πραγματική λύση "σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό και να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει ιστορικά διαμορφωμένο «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» εθνότητα, «μακεδονική» γλώσσα, που είναι η βάση του αλυτρωτισμού και ότι εγείρουν ζητήματα ύπαρξης μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων της κλπ".
"Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που σήμερα δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έχει μοιραστεί με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου μεταξύ βαλκανικών χωρών. Με αυτή την έννοια και το σύνθημα διάφορων θερμοκέφαλων ότι η «Μακεδονία είναι μία και ελληνική» εγείρει αλυτρωτισμό, εθνικισμό, διεκδικήσεις σε βάρος εδαφών άλλων διαμορφωμένων πλέον κρατών" υπογράμμισε.
"Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών, την κοινή πάλη των λαών, το οποίο για το κόμμα μας είναι θεμελιώδες ζήτημα" είπε ο κ. Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας την σταθερή αυτή θέση του ΚΚΕ από το 1992 που "απαντούσε και τότε στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα, που καλλιεργούσαν τότε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα από την «άκρα δεξιά» έως τον τότε ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ".
Είπε ότι "η κυβέρνηση κρατά τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γιατί μέσω αυτής της επιλογής θέλει να προωθήσει τα στρατηγικά συμφέροντα σημαντικών τμημάτων του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου", προσθέτοντας μεταξύ άλλων, ότι "δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται και γράφεται τις τελευταίες ημέρες - και πρέπει να έχει βάση - ότι η συμφωνία με τη ΠΓΔΜ θα συνοδευτεί με ένα ακόμη συμφωνητικό, που θα εξασφαλίζει ειδικά προνόμια για τα τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου που θα επενδύσουν στη γειτονική χώρα", ενώ ομοίως δεν είναι τυχαίο "αυτό που είπε πάλι ο Αμερικανός πρέσβης, ότι στόχος είναι ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό - πολιτικό - στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή".
Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει το χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγής των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια.
"Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα". Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε από τώρα, ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο. Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του. Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική-λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται" υπογράμμισε.
Κάλεσε σε πάλη ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και διεθνών συνθηκών που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών, ενάντια στον εθνικισμό, σε απόρριψη των καλεσμάτων υποταγής της εργατικής τάξης στα σχέδια του κεφαλαίου και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, στην πραγματική απομόνωση των νεοναζί εγκληματιών.
"Πάρτε όλοι τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να ηγηθεί της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Της προώθησης της συμμαχίας των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων. Να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς ανεργία, κρίσεις και πολέμους που δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική - κομμουνιστική" κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.
Μετά το πέρας της ομιλίας του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση