GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα είμαι και εγώ στο Σύνταγμα...

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης    Την Κυριακή θα είμαι και εγώ στο Σύνταγμα. 1. Διότι εκεί θα είναι το μέγα μέρος της κοινωνικής βάσης αλ...

Την Κυριακή θα είμαι και εγώ στο Σύνταγμα.
1. Διότι εκεί θα είναι το μέγα μέρος της κοινωνικής βάσης αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, " Γιατί εμείς αδελφέ μου δεν χωρίζουμε, εμείς ενώνουμε τον κόσμο".
2. Διότι αρνούμαι να χαρακτηρίσω ακροδεξιούς τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, διότι την αδυναμία των κομμάτων να διαμορφώσουν συναινετική κοινή γνώμη ενημερωμένων πολιτών, την αποτυχία τους δηλαδή, δεν μπορεί να την αντικαθιστά η αναγκαστική επιβολή και ο φόβος.
3. Διότι αρνούμαι να εγκλωβιστώ στον μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αρνούμαι την προφανή προσπάθεια ενοχοποίησης και εκφοβισμού που επιχειρείται, ότι ο οποιοσδήποτε δώσει το παρόν de facto ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή.
4. Διότι θέλω να προκύψει βιώσιμη λύση στο θέμα, λύση που τα πρώτα της θεμέλια έθεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια υπουργό Εξωτερικών το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία, που πάνω σε αυτήν στηρίχτηκαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όποτε το θέμα έμπαινε σε διαπραγμάτευση.
5. Διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα κινηματικό, επικοινωνούσε με την κοινωνία, διαλεγόταν μαζί της, έπιανε μηνύματα, τα ερμήνευε και τα πολιτικοποιούσε. Πρέπει να καταλάβουν, όσοι σήμερα από το λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιτίθενται σε όσους πάνε στο Σύνταγμα, ότι η επικοινωνία με τους πολίτες και η συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα.
6. Διότι το ΠΑΣΟΚ διδασκόταν από τις μάζες, αλλά και τις δίδασκε, τις ερμήνευε, παρέμβαινε, δεν τις αντιμετώπιζε ούτε φοβικά, ούτε ελιτίστικα, αφ υψηλού, όπως σήμερα επιχειρούν κάποιοι, αρνούμενοι να καταλάβουν ότι η από καθέδρας αντιμετώπιση πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων, είναι το Α και το Ω της σίγουρης αποτυχίας.
7. Διότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι που εμφανίζονται στον περίγυρο του ΠΑΣΟΚ ως ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που πάντα είχαν πρόβλημα με την λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα, που μπέρδευαν την λαϊκότητα με τον λαϊκισμό, ότι κάκιστα κάνουν και σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την συγκέντρωση του Συντάγματος, πρέπει να καταλάβουν ότι βασικός όρος για να διαμορφώσεις μια κοινωνία είναι να μην αποκοπείς από αυτήν, πρέπει επίσης να καταλάβουν όλοι αυτοί, ότι δεν φταίει η κοινωνία επειδή οι ίδιοι αδυνατούν να επικοινωνήσουν μαζί της. Πρέπει να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ ατσαλώθηκε μέσα στην κοινωνία, με τον Λαό στο πεζοδρόμιο και όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δωμάτια.
8. Διότι πρέπει να καταλάβουν ότι ο εκσυγχρονισμός δεν είναι οι απέραντες βυζαντινολογίες μικρών ομάδων, αποκομμένων από την κοινωνία, που πολλές φορές μάλιστα αυτοκαθορίζονται ως "αδικημένες προσωπικότητες".
9. Διότι πρέπει να το καταλάβουν οι διάφορες αυτοαναφορικές ομάδες, που το μόνο που βλέπουν στον πολιτικό καθρέπτη είναι ο εαυτός τους, ότι υπάρχει και κοινωνία και λαός.
10. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο εκσυγχρονισμός, η νεωτερικότητα, κρίνεται όταν πλέον ο ίδιος πρέπει να πάρεις θέση για τον ίδιο σου τον εαυτό, τέτοιο δείγμα γραφής από όσους σήμερα επιτίθενται με διαφόρους τρόπους, σε όσους θα πάνε στο σύνταγμα, να εκφράσουν γνώμη για το θέμα και εννοώ βέβαια τους προερχομένους από το λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, δεν υπάρχει.
11. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί που προηγούμενα ανέφερα, επιχειρούν να επιβάλουν τις πλέον παλαιοκομματικές και αναχρονιστικές μεθόδους στο λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, όταν αγνόησαν και συνεχίζουν να αγνοούν ακόμη το μήνυμα της κάλπης στις 12 και 19 Νοέμβρη και συνεχίζουν διαπραγματευόμενοι για τους ρόλους τους προσωπικούς τους, ας μην κουνάνε το δάκτυλο και ας μην πουλάνε εκσυγχρονισμό και νεωτερικότητα στους υπόλοιπους.
Γι ολα αυτά θα είμαι κι εγώ εκεί την Κυριακή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση