GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ οι μετρ του ριφιφί - Οι γυναίκες της συμμορίας, τα γάντια και η...τανάλια - ΦΩΤΟ

Σπείρα που ξάφριζε καταστήματα με τη μέθοδο του ριφιφί εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Η ομάδα ΟΠΚΕ κατάφερε και συνέλαβε στις...

Σπείρα που ξάφριζε καταστήματα με τη μέθοδο του ριφιφί εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Η ομάδα ΟΠΚΕ κατάφερε και συνέλαβε στις Αφίδνες τέσσερα μέλη της οργάνωσης που νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τρία σπίτια.
Πρόκειται για δύο άνδρες, 37χρονο υπήκοο Συρίας και 26χρονο υπήκοο Ρουμανίας, και δύο γυναίκες, 36χρονη υπήκοο Ουκρανίας και 46χρονη υπήκοο Πολωνίας.

Ο 37χρονος Σύρος ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός και συντονιστής. Διέθετε τόσο την τεχνολογία (μπουκάλες οξυγόνου και μονοξειδίου, συσκευή παρεμβολής σε ασύρματα - κινητά τηλεφώνα, κ.ο.κ.), όσο και την τεχνογνωσία για την διάπραξη των ριφιφί.
Η 36χρονη από την Ουκρανία είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου σε περίπτωση όπου στο σημείο εμφανίζονταν αστυνομικοί.
Ο 26χρονος από την Ρουμανία ήταν ο άμεσος αποδέκτης των εντολών του αρχηγού της οργάνωσης, με τον οποίο εισέβαλαν, σε σπίτια και καταστήματα, αρπάζοντας τιμαλφή και διάφορα προϊόντα.
Η 46χρονη ήταν η κλεπταποδόχος της οργάνωσης, η οποία διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω του καταστήματος-καφενείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν κυρίως κατά τις βραδινές ώρες και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ και διαμερίσματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε 11 κλοπές από καταστήματα (μίνι μάρκετ), εκ των οποίων οι δύο με τη μέθοδο του ριφιφί και 4 κλοπές σε διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση