GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίγο πριν από το φιάσκο...

Μπορεί να κέρδισε στην πρώτη φάση τις εντυπώσεις στην υπόθεση της Novartis η κυβέρνηση, αλλά τώρα –πριν ακόμη συμπληρωθούν πέντε ημέρες- ...

Μπορεί να κέρδισε στην πρώτη φάση τις εντυπώσεις στην υπόθεση της Novartis η κυβέρνηση, αλλά τώρα –πριν ακόμη συμπληρωθούν πέντε ημέρες- η όλη επιχείρηση έχει «κολλήσει» και στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κρατήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εξελιχθεί σε πρόωρο φιάσκο. Γι’ αυτό και είχαν μια ακόμη σύσκεψη όλοι οι αρμόδιοι και οι παρατρεχάμενοι υπό τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του. Είναι το μόνο θέμα με το οποίο ασχολούνται - κι ας συνεχίζουν να μαζεύονται γύρω τους ερείπια τόσο στο οικονομικό όσο και στο εθνικό μέτωπο…

Αυτή η εξέλιξη και το "φρενάρισμα" δεν προκαλούν εντύπωση γιατί όπως σας έγραφα και χθες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα κινείται κατά βάση με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, συχνά ακόμη και εικοσιτετραώρων. Ούτε καν εβδομάδων. Υπάρχει ο γενικός στόχος «να ελέγχει τα πάντα» ο ΣΥΡΙΖΑ, ως καθεστώς που λειτουργεί, αλλά στα επιμέρους θέματα η τακτική χαράσσεται επί «καθημερινής» βάσης από τους μηχανισμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση της Novartis. Και τώρα που αρχίζουν να φαίνονται τα «κενά» στους χειρισμούς που έκαναν, προσπαθούν να τα μπαλώσουν ακόμη και με εσωτερικές διαφωνίες και καβγάδες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών, όπως είναι ο Κοντονής και ο Παπαγγελόπουλος που «συγκατοικούν» στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά δίχως να διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους. Κι ο τρίτος υπουργός που συνδέεται άμεσα με την υπόθεση δεν είναι άλλος από τον Π. Πολάκη με τον οποίο όμως είναι ήδη έξαλλοι οι συνάδελφοί του φωνάζοντας «αυτός θα μας τα χαλάσει όλα» επειδή «θέλει να πάρει όλη τη δόξα...».

Το πρώτο μεγάλο φιάσκο από τον Πολάκη ήταν η δήλωσή του ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» και ότι προέρχονται μέσα από την Novartis έχοντας κατηγορηθεί προηγουμένως και οι ίδιοι για παράνομο πλουτισμό. Αυτό ανάγκασε τον Κοντονή να βγει και να τον αδειάσει υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «αγνοεί ποιοι είναι οι μάρτυρες». Και τον άδειασε όχι μόνο γιατί μια τέτοια δήλωση τινάζει στον αέρα τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα αλλά και διότι πίσω από αυτό υπάρχει ακριβώς η κόντρα για το ποιος από τους υπουργούς θα «ψηλώσει» περισσότερο από την υπόθεση της Novartis.

Ένας δεύτερος καβγάς μεταξύ των υπουργών, όπως λένε αξιόπιστες πληροφορίες, αφορά και τους χειρισμούς για το θέμα της παραγραφής που επηρεάζει και τη συνολική εικόνα διαχείρισης της υπόθεσης. Ο μεν Κοντονής φέρεται να υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται η δικογραφία από εισήγηση των δικαστών για τα παραγεγραμμένα αδικήματα, ο δε Παπαγγελόπουλος λέει αντιθέτως ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσει η Βουλή. Εξ ου έχει προέκυψε και μια παρεπόμενη διαφωνία για το αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί πίσω στη Δικαιοσύνη και να επανέλθει ή να προχωρήσουν απευθείας σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Σε ρόλο …διαιτητή βρέθηκε ο Τσίπρας ο οποίος κάπως έτσι –με την ...ευρυμάθεια που διαθέτει- αναλαμβάνει και καθήκοντα «αρχιδικαστή» της χώρας. Ή μιλάμε για "καθεστώς" ή δεν μιλάμε…

Πέρα από τις προσωπικές κόντρες, όλα αυτά αντανακλούν και το γενικότερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε μετά το «πρώτο μπαμ» στις αρχές της εβδομάδας. Βλέπουν δηλαδή ότι διοχέτευσαν στην κοινή γνώμη, πολύ γρήγορα, «υπερβολικές δόσεις» νοβαρτιάδας οι οποίες όχι μόνο καταναλώνονται αμέσως αλλά και απειλούν με άλλες παρενέργειες. Ενισχύουν δηλαδή στα μάτια του κόσμου το σενάριο του «αντιπερισπασμού» το οποίο πλησιάζει σταδιακά και τη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας» που βολεύει ως γραμμή άμυνας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Χαλάει το ισοζύγιο στις εντυπώσεις...

Από τα δείγματα άλλωστε των τάσεων της κοινής γνώμης που μαζεύουν συνεχώς φάνηκε, όπως μου λένε άνθρωποι που ξέρουν τα μυστικά του παρασκηνίου, ότι στη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας η «υπερέκθεση» τείνει να φέρει πια τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλει η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis. Να χαθεί η μπάλα, μαζί να χαθεί και το ενδιαφέρον της κοινωνίας που αρχίζει να «κουράζεται» και να μείνει το «συμπέρασμα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το σκάνδαλο μόνο και μόνο για να αποτελειώσει το λεγόμενο εκ μέρους του «παλιό πολιτικό σύστημα» αλλά χωρίς στο τέλος να πάει κανείς από τους κλέφτες πολιτικούς στη φυλακή…

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το απόλυτο μπούμερανγκ. Το πλήρες φιάσκο. Αν μάλιστα μεγεθυνθούν κι άλλο διάφορα «περίεργα» που παρατηρούνται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει κι άλλο. Γι αυτό και από χθες η κυβερνητική ομάδα επιχειρεί να δρομολογήσει «διορθωτικές κινήσεις» στην πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τις θεσμικές «γκάφες», όπως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τις χοντράδες τους, να «ξεχωρίσουν» ποια είναι τα κρίσιμα σημεία του σκανδάλου και να αναπτύξουν τη νέα προπαγάνδα ότι η κυβέρνηση δήθεν δεν έχει ως στρατηγική της τη σκανδαλολογία αλλά τη «θετική ατζέντα» της. Κι ειδικά με την τελευταία, μπορούμε να γελάσουμε με την καρδιά μας…

Στο πλαίσιο αυτό πήραν και το ρίσκο να προχωρήσουν, παρά τη διεθνή χρηματιστηριακή αναταραχή, στην έκδοση του 7ετους ομολόγου. Το επιτόκιο γύρω στο 3,5% είναι αρκετά πιο υψηλό από την αρχική επιδίωξη για σχεδόν 3%, που μεταφράζεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον επιβάρυνση, αλλά το έκαναν για να δείξουν ότι έχουν και "θετικό έργο". Όμως εμείς πάλι το "πληρώνουμε"...
Μ. Γιαλούρος

2 σχόλια

  1. Η Υπόθεση NOVARTIS Από μια "Αλλη" Ματιά! (Συμπεμπυκνωμένα)

    Αυτή η Υπηρεσία ΔΙΩΞΕΙΣ των ΗΠΑ έχουν ΏΣ βασικό Σκοπό Το "ΟικονομικοΠολιτικό"!

    Ότι οι "Δωροδοκίες" στην ιδιαίτερα σημερινή εποχή είναι "Μοχλός" Οικονομικού Ανταγωνισμού στην Καπιταλιστική Ζούγκλα! Επίσης υπάρχουν και "Μορφές" "Δωροδοκιών" και σε κομματικό/πολιτικό επίπεδο!

    Αυτές ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ "ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ" εισήχθησαν κατά κόρων μετά τον Β'Παγκοσμίου Πολέμου από την ... ΗΠΑ! Τόσο ΤΩΝ "Οικονομικών" όσο και ΤΩΝ "Κομμάτων/Πολιτικών"! Ιδιαίτερα οι "Δωροδοκίες Κομμάτων/Πολιτικών" μεταφραζώντουσαν ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ (όπως Ελλάδα/Χιλή και σε "Τριτοκοσμικές" Χώρες!)!

    Σήμερα εκ των πραγμάτων Των Συγκοινωνούντων Δοχείων Του ΚαπιταλιστικοΙμπεριαλιστικού Κεφαλαίου (=Χρηματηστήρια) τα Υπερεθνικά Μονοπώλια "πέζουν" ο ένας στην έδρα του άλλου (κατά Τόπους Χρηματηστήρια)! Πάνω Σαυτά τα "Παιχνίδια" Σήμερα ο "Κεντρικός Διαιτητής" Είναι Το Dollar! "Περίεργο" ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΓΕΝΗΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΥΛΕΣ στα Διεθνοί Χρηματηστήρια υπολογίζωνται σε Dollars (Πετρέλαιο/Χρυσός/Μέταλλα)!
    "Πρόσφατα" π.χ. ο Οικονομικός Πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια σε Γερμανικές Αυτοκινηβιομηχανίες με Τρομερά Προστίματα τόσο για "Δωροδοκίες" Χρημάτων όσο και για ... "Αλλοίωση" Λογισμικού για τους ρύπους καυσαερίων!

    Και το Αξιοσημείωτο Εδώ Είναι ότι Το ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ για να ΜΗΝ Χάσουν όχι μόνο την Αμερικάνικη Αγορά αλλά και Την ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!

    Τώρα Στα Δικά μας! Η Χώρα μας δεν παράγει Ούτε Κοπανιστό Αερά! Άρα ΔΕΝ είναι Παγκόσμιος Ανταγωνιστής του Dollar! Αλλά η Χώρα Μας Έχει ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΗ/ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ (Άλλωστε οι Ρωμαίοι δια μέσου της Ελλάδος Ελέγχαν όλη την Μεσόγειο Αφρική Ασία Μέση Ανατολή!)! Και Επειδή στα Πλαίσια Τόσο ΤΩΝ Δρόμων Των Οικονομικών Πολέμων (ως Προπαίδεια Γενικού Πολέμου) όσο και της Σταθερότητας ΤΩΝ Αυτών Δρόμων θέλουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ (ΗΠΑ)! Η "Πατριωτική" ΔΕΞΙΑ* στην Χώρα μας ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΛΥΦΕ σαν Σκυλάκι τα Χέρια Των Εργοδοτών Της (Αποικιοκρατών Αγγλοαμερικάνων/β.λ. Κύπρος) ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Ψέγματα/Ιχνοστοιχεία Εθνισμού/Πατριωτισμού βασισμένα ΌΜΩΣ ΣΤΟΝ ... ΑΝΤΙΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ και άρα Είναι Επικίνδυνα τα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΨΕΓΜΑΤΑ/ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ!!!

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ (Μόνο που δεν το ξέρει ο κύρ. Χαμμένος!!!)! Κάτω από την Νεοεποχήτικη Γκαιμπελική Συνθηματολογία "Πρώτη Φορά Αριστερά" (που ΔΕΝ Έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένεκα και του Εθνομηδενισμού Τους) Συνεχίζουν το Λογισμικό του Γιωργάκη Π.! Μνημόνια for ever min. 2121 year!
    Και Επειδή Δεν Υπάρχει κανένας κίνδυνος Σαυτήν την Επιβολή Των ΗΠΑ στην Χώρα μας (β.λ. όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ούτε και από Την "Επαναστατική Γυμναστική" Του ΚΚΕ θέλουν να ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ τα Σκυλάκια Τους της "Πατριωτικής ΔΕΞΙΑΣ*"!!! ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ!!! (Οι Μόνοι που τα ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ/ΣΥΡΙΖΑ/ΜΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ και ΏΣ Επιβεβαίωση - ΔΙΚΗ ΜΑΣ - ΤΟ ... ΚΚΕ της Βάρκιζας!!!)!


    Φίλοι της "Πατριωτική ΔΕΞΙΑΣ" σαν τα Κουταβάκια Σας Ρίξαν Τα μέχρι χθες Αφεντικά Σας στην Λούμπα/CIA/NOVARTIS και Σας Διαπομπεύουν για να Σας Διαλύσουν Στα Μάτια Του Ελληνικού Λαού (δεν μπορεί να κάνατε μώκο από το 1945 μέχρι Σήμερα για το Όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να ... Αλλάζετε ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!)!

    Ο Κύβος ερρίφθη από Τα Αφεντικά Σας (ΗΠΑ) για τον Τσίπρα και τον Νεοεποχήτικο Εθνομηδενισμό Της Χώρας Μας! Άλλωστε και Εσείς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!



    *Ο ΕλιτοΝαζιζοφασισμός Δεν Έχει Σχέση ΜΕ το Ελληνικό Πνεύμα Είναι Εχθρός Του Ελληνικού Εθνους και Κράτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαλούρε, τα 30 δις που έχασε η χώρα θα τα πηρώσεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση