GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ χτύπημα: «Μεγάλος» ο Τσίπρας, «λαϊκιστής» ο Μητσοτάκης για Μακεδονία!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που παρεμβαίνει η γερμανική προπαγάνδα στο θέμα των Σκοπίων παρουσιάζει ένα  άρθρο που φιλοξενείται ...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που παρεμβαίνει η γερμανική προπαγάνδα στο θέμα των Σκοπίων παρουσιάζει ένα άρθρο που φιλοξενείται στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με την υπογραφή του Michael Martens, ανταποκριτή της FAZ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Ο συντάκτης είναι γνωστός για την επικριτική του στάση απέναντι στον Αλ. Τσίπρα ιδιαίτερα στις αρχές της πρωθυπουργίας του λόγω της τότε στάσης του απέναντι στους δανειστές. (Το 2013 μάλιστα είχε σημειωθεί και "επεισόδιο" μεταξύ τους καθώς η συνέντευξη την οποία πήγε να του πάρει ο δημοσιογράφος διήρκεσε λιγότερο από 8 λεπτά , έως ότου ο κ. Τσίπρας τη διακόψει εκνευρισμένος μετά από ερωτήσεις για το "ημι-φασιστικό κόμμα" των ΑΝΕΛ και τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Ο ίδιος ο Μάρτενς έγραψε στη συνέχεια στην εφημερίδα του:
"Στο να με πετάξει έξω συνέβαλε η πέμπτη ερώτηση. Αυτή ήταν: "Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι τα κυβερνητικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Ανγκελα Μέρκελ. Έτσι, τουλάχιστον, μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις σας από τα ΜΜΕ. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σήμαινε αυτό;"».
«Τον Ιούνιο;» ερωτά ο κ. Τσίπρας. «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ. Αν πρόκειται για ακριβή μεταφορά -κάτι που δεν το γνωρίζω- τι σήμαινε;» επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος. «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Με αυτή τη φράση, ανέφερε στο άρθρο του ο κ. Μάρτενς, ο κ. Τσίπρας έδωσε τέλος στη συνέντευξη, παραπονούμενος για κακοήθεις ερωτήσεις και λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κυρία Μέρκελ).

Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα,
ο ίδιος δημοσιογράφος υμνεί τον κ. Τσίπρα με αφορμή τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων ενώ αντιθέτως επικρίνει ως "λαϊκιστή" τον Κ. Μητσοτάκη. Το άρθρο είναι γραμμένο σε σκωπτικό ύφος και παραλληλίζει την άποψη που επικρατεί στη χώρα μας ότι "υπάρχει μόνο μία Μακεδονία" με το σύνθημα που ακουγόταν στα γερμανικά γήπεδα τη δεκαετία του 1980 και αρχές της δεκαετίας του 1990 για τον δημοφιλή Γερμανό παίκτη Ρούντι Φέλερ "Υπάρχει μόνο ένας Rudi Völler, υπάρχει μόνο ένας Rudi Völler... "
Ειρωνευόμενος τα περί "μοναδικότητας" του , ο Μάρτενς θεωρεί καταδικασμένη να αποτύχει κάθε προσπάθεια να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην ονομασία του κράτους αυτού. "Θα ήταν σαν να ζητούμε από τους Μακεδόνες να απομακρυνθούν από τον εαυτό τους και οι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να το κάνουν αυτό" είναι το επιχείρημά του. Και σημειώνει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αναζήτηση λύσης καθώς "θέλουν να ενσωματώσουν τη Μακεδονία στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αντισταθμίσουν την επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια".

Επιθετικός με τον αρχηγό της ΝΔ ο συντάκτης γράφει ότι στο θέμα της Μακεδονίας, ο Μητσοτάκης είναι αυτός που "πάνω απ 'όλα συμπεριφέρεται σαν λαϊκιστής", ότι για "λόγους τακτικής υποχωρεί ενώπιον της συντηρητικής-εθνικιστικής πτέρυγας του κόμματός του" και ότι "αναζητεί ακόμη και αλληλεγγύη με τον εθνικιστή πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά..."

Αντίθετα, γράφει, "είναι εντυπωσιακό ότι ο Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν είναι καθόλου λαϊκιστές στο ζήτημα της Μακεδονίας" ενώ αναφερόμενος και στη γενικότερη στροφή του Έλληνα πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια στο ερώτημα "ο Τσίπρας θα γίνει ένας μεγάλος πολιτικός;" δείχνει να τοποθετείται θετικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση