GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη για Σάκκαρη με ανατροπή

Την πρώτη της νίκη στο 2018 πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Yafan Wang, για να...

Την πρώτη της νίκη στο 2018 πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Yafan Wang, για να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Dubai Tennis Championships.
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ντουμπάι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 5 διαδοχικών ηττών που είχε από τον περασμένο Οκτώβριο, επικρατώντας της Yafan Wang με 4-6, 6-3, 6-4.
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 60 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο. 8 στο προκριματικό ταμπλό του Dubai Tennis Championships, έμεινε πίσω με 1-3 στο 1ο σετ και δεν κατάφερε να ανακάμψει, παρά τα 4 χαμένα break points που είχε. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία της την είχε στο 8ο game, όταν είχε τριπλό break point στο 4-3, 0-40, με την Κινέζα να παίρνει 5 πόντους στη σειρά και να κάνει το 5-3. Ευκαιρία είχε και στο 10ο game, στο οποίο η Wang έσβησε άλλο ένα break point και πήρε τους 3 τελευταίους πόντους του σετ, για να κάνει το 6-4.
Στο 2ο σετ ήταν η σειρά της Σάκκαρη να προηγηθεί με break και να κάνει το 3-1 στο 4ο game. Σέρβιρε για το 4-1 και είχε 4 χαμένα break points για να φτάσει στο 5-1. Λίγο έλειψε να το πληρώσει, καθώς η Wang επέστρεψε στο σετ και κατάφερε να μειώσει σε 4-3! Ευτυχώς, η Ελληνίδα παίκτρια δεν έχασε την ψυχραιμία της και πήρε τους 8 από τους 10 επόμενους πόνοτυς, για να ολοκληρώσει το 2ο σετ με 6-3 υπέρ της.
Στο αποφασιστικό 3ο σετ η Μαρία έκανε break στο 1ο game και κράτησε το σερβίς της για το 2-0 μετά από ένα game με 9 ισοπαλίες και 4 χαμένα break points για την Κινέζα. Η Wang ισοφάρισε παρόλα αυτά και στο 7ο game κατάφερε να πάρει και το πρώτο της προβάδισμα στο σετ, για το 4-3.
Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, η Μαρία στάθηκε όρθια, επέστρεψε από το 3-4, 15-40 και κράτησε το σερβίς της για το 4-4, στο σημαντικότερο πιθανότατα game που κέρδισε. Ακολούθησε break για την 22χρονη πρωταθλήτριά μας, που πήρε νέο προβάδισμα με 5-4 και σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-4, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή σε 2 ώρες και 30 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο παίκτριες είχαν συνολικά 23 χαμένα break points (12 για την Wang, 11 για τη Σάκκαρη), ενώ έκαναν 9 break (5 η Σάκκαρη, 4 η Wang). Ήταν η 3η τους συνάντηση στο tour και η Μαρία πανηγύρισε την 2η νίκη της απέναντι στην 23χρονη Κινέζα, Νο. 125 στην παγκόσμια κατάταξη.
Μια αρκετά δύσκολη αποστολή περιμένει την Ελληνίδα στον 2ο γύρο των προκριματικών του Dubai Tennis Championships, καθώς εκεί θα αντιμετωπίσει την Su-wei Hsieh. Η 32χρονη Ταϊβανή, η οποία μόλις 3 εβδομάδες πριν προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open (κερδίζοντας τις Garbine Muguruza και Agnieszka Radwanska), επικράτησε της Kristina Kucova με 6-3, 4-6, 6-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση