GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ η είσοδος των συριακών δυνάμεων στο Αφρίν...

Yannis Koutsomitis   Θα διαβάσατε ίσως σήμερα την "είδηση" ότι "οι συριακές δυνάμεις μπαίνουν σε λίγες ώρες στο Αφρίν γι...

Θα διαβάσατε ίσως σήμερα την "είδηση" ότι "οι συριακές δυνάμεις μπαίνουν σε λίγες ώρες στο Αφρίν για να απωθήσουν σε συνεργασία με τους Κούρδους τις τουρκικές δυνάμεις".
Δυστυχώς πρόκειται για άλλη μια περίπτωση κακής πληροφόρησης (για να μην πω παραπληροφόρησης).
Οι συριακές δυνάμεις όντως θα μπούνε στο Αφρίν, όχι όμως για να πολεμήσουν μαζί με τους Κούρδους την Τουρκία (όπως κάποιοι θα ήλπιζαν), αλλά για να αναλάβουν τον έλεγχο της περιοχής από τους Κούρδους.
Οι Κούρδοι θα παραδώσουν τον έλεγχο του Αφρίν στον συριακό στρατό, μαζί με όλο τους τον οπλισμό.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα αν ο συριακός στρατός αντικαταστήσει το Kουρδικό YPG στο Αφρίν.
-------------
Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε σήμερα ότι οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πρόκειται σύντομα να μπουν στη βορειοδυτική περιοχή Αφρίν.
«Οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», μετέδωσε το συριακό δίκτυο, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.
Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι οι Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφέρει, ότι δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αφρίν, όπου τοθυρκικές δυνάμεις διεξάγουν την επιχείρηση, “Κλάδος Ελιάς”, εναντίον των Κούρδων του YPG.
 Ο Κρατικός Τηλεοπτικός Σταθμός, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, για την ανάπτυξη των στρατευμάτων, που είναι γνωστά ως “λαικές δυνάμεις”, η οποία γίνετια μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Άσαντ και της βασικής ένοπλης οργάνωσης Κούρδων, που ελέγχει την περιοχή. Ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρουν ότι η συμφωνία ίσως να oδηγήσει την Τουρκία, να αποσύρει τα στρατεύματα της και να διακόψει την επιχείρηση, για εκδίωξη των Κούρδων του YPG, από την Αφρίν. 
Η κίνηση αυτή από το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό, θα φέρει συριακά στρατεύματα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση