GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ! Ο (ρεπόρτερ) Δημήτρης Λιμπερόπουλος ακτινογραφεί το συλλαλητήριο...

Dimitris Liberopoulos   ΑΦΟΡΜΗ ο Μεγας Αλέξανδρος αλλά πολύ μεγάλες οι ΑΙΤΙΕΣ αγανάκτησης και διαμαρτυρίας  --------------------------...

Dimitris Liberopoulos 
ΑΦΟΡΜΗ ο Μεγας Αλέξανδρος
αλλά πολύ μεγάλες οι ΑΙΤΙΕΣ αγανάκτησης και διαμαρτυρίας 

------------------------------------------
Το σημερινό συλλαλητήριο νομίζω ότι θα είναι η αφορμή για να εκδηλώσει ο λαός τα βαθύτερα αίτια της αγανάκτησης και της οργής του - προς πάσα κατεύθυνση - για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και για την επιβίωσή του.

Και μη κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μας... Ναι οι Σλάβοι να μη παριστάνουν τους απογόνους του Μεγαλέξαντρου, αλλά και εμείς επιπλέον αγανακτισμένοι για την σημερινή κατάντια μας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι άνεργοι... με μειωμένους συνεχώς μισθούς και συντάξεις... στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης... τους κόβουν το ρεύμα... τους κάνουν οι τράπεζες κατάσχεση στα σπίτια τους... η φορολογία είναι αβάσταχτη.

Υπήρξα ρεπόρτερ και ακόμη κάνω ερωτήσεις . Όλοι διαμαρτύρονται για την ονομασία που δίνουν οι Σκιοιανοί στο κρατίδιό τους... αλλά και για τα προβλήματά τους.

- Γιατί Γιάννη θα πας στο συλλαλητήριο ?
- Για το Μακεδονικό αλλά και για να εκδηλώσω την αγανάκτησή μου στους πάσης φύσεως κρατούντες με τους παχυλούς μιστούς και τις λιμουζίνες, ενώ εγώ και τα παιδιά μου λέμε το ψωμί ψωμάκι.

- Εσύ Αντώνη ?
- Γιατί η μάνα μου πρέπει να εγχειριστεί κατεπειγόντως και την βάλανε στη λίστα για τον Μάιο !
- Εσύ Γιώργο ?
- Γιατί είχα ένα μαγαζάκι και του έβαλα λουκέτο μη μπορώντας να συναγωνιστώ τις τιμές των σούπερ μάρκετ.
- Εσύ Κώστα ?
- Μου κατάσχεσε η τράπεζα το σπίτι, θα πάω να τους τα σύρω και δεν ξέρω ως που θα φτάσω...
- Εσύ κυρα Μαρία ?
- Εμένα ο άντρας μου ήταν τσαγκάρης κι΄ εγώ μοδίστρα, ο κόσμος πιά δεν σολιάζει παπούτσια και δεν επιδιορθώνει φορέματα.
- Καλά, εσύ κυρ Μήτσο έχεις δυό διαμερίσματα και ένα μαγαζί !
- Ξενοίκιαστα, πληρώνω από πάνω και έμφια... Προσπαθώ να πουλήσω το ένα, κανένας δεν αγοράζει...
- Εσύ Αριστείδη σίγουρα θα πας στο Σύνταγμα για να βροντοφωνάξεις ότι ο Αλέξανδρος υπήρξε Μέγας Έλληνας !
- Ναι, αλλά ο Αλέξης πολύ μικρός, όπως πολλοί πολιτικοί μας...

Αυτά άκουσα στο ρεπορτάζ μου και νομίζω ότι η αφορμή υπενθυμίσει και άλλες αιτίες...

1 σχόλιο

  1. Ότι το «σκοπιανό» (του Νίμιτς), το «τσάμικο» (του Ράμα) και οι «αμφισβητήσεις διεθνών συνθηκών» (του Ερντογάν), βγαίνουν στην επιφάνεια από τους «προστάτες» και τους «εταίρους» των μέχρι τώρα «κυβερνήσεων μας δεν σας λένε τίποτα;;

    Ότι... αυτοί που παρέδωσαν «αμετάκλητα και άνευ όρων» την εθνική κυριαρχία της χώρας είναι και η αιτία που άνοιξε την όρεξη των... «φίλων» κρατών που μας περιβάλλουν!

    Θα μας βροντοφωνάξουν και πάλι με τους κώλο δημοσιογράφους τους ότι... η μόνη λύση, ΚΑΙ για το «σκοπιανό» είναι να αποκτήσει η χώρα μας την Εθνική της Ανεξαρτησία, την εθνική της αξιοπρέπεια και την ενότητα του λαού σε κοινούς στόχους, μακριά από προστάτες και νταβατζήδες, μακριά από φασιστικούς οργανισμούς -σαν την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ESM- μακριά από την κομματοκρατία και την κοινοβουλευτική δικτατορία, που μας τα παρουσιάζουν σαν δημοκρατία!

    Παραλογισμένοι, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν!..Κάποιοι απ` αυτούς -σαν το ΣΥΡΙΖΑ- βλαστημώντας, φτύνοντας και προκαλώντας, όπως έμαθε να κάνει τα δυο τελευταία χρόνια, με τον πιο χυδαίο τρόπο!!

    Άλλοι –σαν τη ΝΔ- τρέχοντας, σαν κοινοί πατριδοκάπηλοι, να γλείψουν εκεί που χθες έφτυναν, στο πλευρό –τάχα- του λαού, που με τις ψήφους τους τον καταδίκασαν σε εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια, φέρνοντάς του την κατοχή και μετατρέποντάς τον σε υποτελή!!...οι τελευταίοι, γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη του... «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, το γλείφεις»!

    Ένα, δείχνει να είναι σίγουρο...Ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ανοιχτοί λογαριασμοί με ΠΟΛΛΟΥΣ!!

    Λογαριασμοί που πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν!Αυτό φοβούνται κι αυτό... θέλουν ή να το αποτρέψουν ή να το καπελώσουν!



    Το πικρό ποτήρι θα τους το σερβίρει ο λαός σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣκαι θα το πιουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση