GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέδωσε τα χάλκινα μετάλλια η ομάδα κέρλινγκ της Ρωσίας λόγω ντόπινγκ - ΒΙΝΤΕΟ

Το ζευγάρι των Ρώσων αθλητών κέρλινγκ αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μ...

Το ζευγάρι των Ρώσων αθλητών κέρλινγκ αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το θετικό τεστ ντόπινγκ του Aleksandr Krushelnitckii. Ο Ρώσες βρέθηκε θετικός στην ουσία μελδόνιο, που βρίσκεται από το 2016 στις απαγορευμένες ουσίες.
Ο Krushelnitckii και η σύζυγός του, Αναστασία Μπριτζάλοβα, έδωσαν οικειοθελώς τα μετάλλια που κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα στο μικτό διπλό αγώνισμα, όπως ανακοίνωσε η Βαλεντίνα Παρίνοβα, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ.
Ο Krushelnitckii είχε καταθέσει υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS) μετά από μια αρχική θετική δοκιμή ντόπινγκ, αλλά την έριξε την Πέμπτη μετά την αποτυχία δεύτερης δοκιμής.
Ο Ρώσος είπε ότι δεν έχει παραβιάσει εν γνώσει του τους κανονισμούς, αλλά θα ήταν άσκοπο να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, αφού και τα δύο τεστ βγήκαν θετικά.

"Δεν έχω παραβιάσει ποτέ τους κανόνες του αθλητισμού ή χρησιμοποιούσα ντόπινγκ" ανέφερε σε δήλωση που δημοσίευσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
"Κερδίσαμε ένα χάλκινο μετάλλιο με σκληρή δουλειά και συνεχή προπόνηση. Από την πλευρά μου, παραδέχομαι ότι υπήρξε τυπική παραβίαση των ισχυόντων κανόνων αντιντόπινγκ". Ο κ. Krushelnitckii δήλωσε ότι "θα ήταν ηλίθιο να το αρνηθούμε μετά από δύο δοκιμές που αποδείχθηκαν θετικές", προσθέτοντας ότι "τα δείγματα που ελέγχθηκαν συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την ετυμηγορία που συνήθως ανακοινώνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχοντας σταθμίσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αποφάσισα να αποσύρω την υπόθεσή μου από την CAS. Πιστεύω ότι μια ακρόαση θα ήταν άχρηστη σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση