GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισε η έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία - Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται

Άρχισε η έρευνα των αρμόδιων ρωσικών αρχών για τον καθορισμό των αιτίων της συντριβής ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε χ...

Άρχισε η έρευνα των αρμόδιων ρωσικών αρχών για τον καθορισμό των αιτίων της συντριβής ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε χθες Κυριακή κοντά στη Μόσχα λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 71 επιβαίνοντες. Προς το παρόν εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα: μετεωρολογικές συνθήκες, τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος, όμως όχι η τρομοκρατική ενέργεια.
Το αεροσκάφος Antonov An-148 της αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό την πόλη Ορσκ στα Ουράλια, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 14:28 τοπική ώρα (13:28 ώρα Ελλάδας), τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Κατέπεσε στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.
«65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όλοι είναι νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για τις μεταφορές.
Οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από την περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, ενώ μεταξύ τους ήταν ένας έφηβος και δύο παιδιά. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ένας Ελβετός υπήκοος περιλαμβανόταν στους επιβάτες.
Το αεροσκάφος Antonov- 148 ξεκίνησε πτήσεις το 2010, σύμφωνα με την Saratov Airlines, ενώ η εκπρόσωπός του Ελένα Βορόνοβα, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.
Από την πλευρά της η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας. «Εξετάζονται όλες οι πιθανές εκδοχές για την καταστροφή, κυρίως οι μετεωρολογικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας και η τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους», τόνισε.
Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των πτωμάτων και των συντριμμιών του αεροπλάνου είναι δύσκολες εξαιτίας του πυκνού χιονιού, ο Σεργκέι Πολιετίχιν τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε ότι «εντοπίστηκε ένα μαύρο κουτί στο σημείο της συντριβής».
«Περισσότεροι από 400 άνθρωποι και περίπου 70 οχήματα διάσωσης βρίσκονται στο σημείο της συντριβής», είχε ανακοινώσει χθες το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας με τη βοήθεια ισχυρών προβολέων. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, οι έρευνες θα συνεχιστούν για επτά ημέρες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ακύρωσε την επίσκεψή του στο Σότσι, όπου θα συναντιόταν σήμερα τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση