GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ - Γιατροί αφαίρεσαν τον μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου στην ιστορία

Χειρουργοί στην Ινδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αφαίρεσαν έναν όγκο βάρους σχεδόν δύο κιλών από τον εγκέφαλο ενός ασθενούς. Η επέμβαση στο...

Χειρουργοί στην Ινδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αφαίρεσαν έναν όγκο βάρους σχεδόν δύο κιλών από τον εγκέφαλο ενός ασθενούς.
Η επέμβαση στον Σαντιάλ Παλ, έναν έμπορο ηλικίας 31 ετών, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου BYL Nair του Μουμπάι, ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που ο άτυχος άνδρας "έμοιαζε σαν να είχε δύο κεφάλια, το ένα πάνω στο άλλο".

"Ήταν μια χειρουργική επέμβαση εντυπωσιακή και δύσκολη" σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής, Τριμούρτι Ναντκάρνι. Οι γιατροί χρειάστηκαν επτά ώρες για να ολοκληρώσουν το χειρουργείο και στον ασθενή χορηγήθηκαν 11 φιάλες αίματος.
Ο όγκος ζύγιζε 1,87 κιλά και, όπως υποστηρίζει το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του, είναι ο μεγαλύτερος που έχει αφαιρεθεί με επιτυχία.
Πριν από την επέμβαση η όραση του Σαντιάλ Παλ είχε εξασθενήσει σημαντικά, όμως τώρα οι γιατροί εκτιμούν ότι σταδιακά θα επανέλθει.
Ο Παλ αναρρώνει ικανοποιητικά, περπάτησε και τρώει κανονικά.
Μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος εγκεφαλικός όγκος που είχε αφαιρεθεί επιτυχώς –και ο ασθενής επέζησε– ζύγιζε 1,4 κιλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση