ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η πρώτη διηπειρωτική οικολογική πτήση με καύσιμα από… σπόρους

Share it:
Η πρώτη πτήση στον κόσμο με βιοκαύσιμα είναι γεγονός. Το αεροσκάφος απογειώθηκε ααπό τις ΗΠΑ και προσγειώθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας μετά από ταξίδι 15 ωρών. Από τα καύσιμα που απαιτήθηκαν για τις ανάγκες του ταξιδιού, 10% εκατό προήλθε από σπόρους ενός φυτού που ονομάζεται brassica carinata.
Χάρη στην χρήση του βιοκαυσίμου αυτού, το Boeing Dreamliner 787-9 μείωσε κατά 7% τις εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με αντίστοιχα αεροπλάνα. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Qantas, η πλήρης χρήση του βιοκαυσίμου που παράγεται από τους σπόρους αυτούς μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα των αεροπλάνων.

Ανά 100 στρέμματα το φυτό αυτό μπορεί να παράγει μεγάλες ποσότητες βιοκαύσιμου, που αναλογούν σε 1400 λίτρα των σημερινών καυσίμων.
To φυτό brassica carinata μπορεί να καλλιεργηθεί και κατά διαστήματα αγρανάπαυσης, μεταξύ δηλαδή των κανονικών κύκλων καλλιέργειας ενός χωραφιού. Η καλλιέργεια και η παραγωγή του είναι χρήσιμη όχι μόνο για τα αεροσκάφη αλλά και ως ζωοτροφή αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Share it:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση