Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

  Παναγούλης: Δεν θα συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία- Η δικογραφία στηρίζεται σε μασκοφόρους μάρτυρες

  Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στη σημερινή ψηφοφορία επί της κυβερνητικής πρότασης για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS.
  "Πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι η δικογραφία στηρίζεται κατά κύριο λόγο - αν όχι αποκλειστικά - στις μαρτυρίες των τριών κεντρικών ΜΑΣΚΟΦΟΡΩΝ μαρτύρων, η ανωνυμία των οποίων κλονίζει την αξιοπιστία τους" αναφέρει ο κ. Παναγούλης.
  Διαβάστε τη δήλωση αναλυτικά:
  «Δεν θα συμμετάσχω στη σημερινή ψηφοφορία για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, για τους εξής λόγους:
  Πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι η δικογραφία στηρίζεται κατά κύριο λόγο - αν όχι αποκλειστικά - στις μαρτυρίες των τριών κεντρικών ΜΑΣΚΟΦΟΡΩΝ μαρτύρων, η ανωνυμία των οποίων κλονίζει την αξιοπιστία τους.
  Δεύτερον, για το λόγο ότι η πρόταση αυτή στηρίζεται στο ανίσχυρο και μη εφαρμοστέο, κατά τη γνώμη μου, άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο, εδώ και χρόνια, εξασφαλίζει στους υπουργούς ειδική σύντομη παραγραφή των αδικημάτων τους και ένα προνομιακό καθεστώς αντιμετώπισης τους από τη Δικαιοσύνη.
  Ο πολιτικός δεν είναι δικαστής. Η κρίση για την ενοχή ή την αθωότητα ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να υπάρξει κοινή συμφωνία όλων των κομμάτων, ότι, μέχρι την αναθεώρηση του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεν θα εφαρμόζεται το άρθρο 86 του Συντάγματος αλλά οι συνήθεις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης και παραγραφής αδικημάτων και ότι υπουργοί και υφυπουργοί θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, προκειμένου να αποφεύγονται οι παραγραφές των αδικημάτων που ενδεχομένως έχουν τελέσει».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Παναγούλης: Δεν θα συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία- Η δικογραφία στηρίζεται σε μασκοφόρους μάρτυρες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr