GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για το περιεχόμενο της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιλντιρίμ

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την ένταση στα Ίμια εξαπ...

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την ένταση στα Ίμια εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με το Μαξίμου να απαντά.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα από τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου που προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης.
«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογο του.
«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:
- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και
- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το Μαξίμου απάντησε μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου στον κ. Κουμουτσάκο.
«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση