GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...

Greta Christofilopoulou   ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ... Μοιάζει με έκθεση ιδεών αλλά δεν είναι. Είναι μια ξεκάθαρη προσωπική τοποθέ...

Greta Christofilopoulou 

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...
Μοιάζει με έκθεση ιδεών αλλά δεν είναι. Είναι μια ξεκάθαρη προσωπική τοποθέτηση που εξηγεί τους λόγους της παρουσίας μου στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή.

Θα βρίσκομαι εκεί...

Γιατί το «Μακεδονικό» αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα που έμελλε να χειριστεί μια εντελώς ανίκανη κυβέρνηση, που έχει αποδείξει περίτρανα τον ενδοτισμό της και την απαξία της στη λαϊκή βούληση και τον κοινοβουλευτισμό. Μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και υποθηκεύει το μέλλον μας εν κρυπτώ και παραβύστω. Μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία ψευδόμενη και συνεχίζει να κυβερνά ακολουθώντας την ιδια άθλια τακτική.
Αδιαφορώντας για τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις βασικές αξιες του κοινοβουλευτισμού, αρνήθηκε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους Ελληνες πολίτες για τα πραγματικά περιστατικά και τις προθέσεις της.
Με τη τακτική του διαίρει και βασίλευε όμως, χωρίς πολιτική σύμπραξη και λαϊκή συμπόρευση, η διαπραγμάτευση οδηγείται σε μια ακόμη ήττα.

Θα βρίσκομαι εκεί...

Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια, οι Σκοπιανοί γείτονες κάνουν μια γιγαντιαία προσπάθεια παραποίηση της Ιστορίας, μετατρέποντας μια ολόκληρη πόλη σε Χολιγουντιανό σκηνικό με ένα μόνο σκοπό: να πείσουν εαυτούς και αλλήλους οτι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ονόμασαν το κρατίδιο τους Μακεδονία, προσάρμοσαν το Σύνταγμά τους στον αλυτρωτισμό, πλαστογράφησαν τα ιστορικά βιβλία που διδάσκουν στα σχολεία τους, γέμισαν την πρωτεύουσα τους με κολοσσιαία αγάλματα, έφτιαξαν χάρτες στους οποίους ολόκληρα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας τους ανήκουν. Προσπαθούν απεγνωσμένα να στηρίζουν τη σημαία τους και το κεκτημένο της αναγνώρισης τους ως «Μακεδονία». Η προπαγάνδα τους, επεκτείνεται σε έδρες σπουδών στο εξωτερικό που διδάσκουν τα ψεύδη τους, στήνουν συνεχείς εκδηλώσεις «συντήρησης» της μυθοπλασίας τους. Ο εθνικισμός και ο φανατισμός των Σκοπιανών, υποδαυλίζεται απροκάλυπτα απο την Αλβανία και τη Τουρκία για ευνόητους λόγους.

Θα βρίσκομαι εκεί...

Γιατί, η ηγεσία του ΥΠΕΞ, με λόγια και πράξεις, έχει αποδείξει την ανικανότητα της να διαπραγμευτεί βάσει της θέλησης του Ελληνικού λαού και ενεργεί με γνώμωνα σταλινικές επιρροές και έξωθεν επιταγές. Τελευταίο κρούσμα, ο ισχυρισμός του Ν.Κοτζιά οτι « στα μάτια των ξένων, οι Έλληνες εχουν αλυτρωτικές τάσεις και δεν αναγνωρίζουν τη Μακεδονία των Σκοπίων και τη Μακεδονία του Πιριν της Βουλγαρίας....” Ο αλλοπρόσαλλος Έλληνας ΥΠΕΞ δεν με πείθει οτι είναι σε θέση να απαιτήσει το αυτονόητο, οταν προφανώς του ειναι αδιάφορο το θετικό αποτέλεσμα . Η σπουδή τους να δοθεί μια κάποια λύση επειδη δήθεν ειναι προς το συμφέρον μας και επειδη δήθεν οι συνθήκες στη γείτονα ειναι τωρα ευνοϊκές αποτελούν ενα ακόμη ψεύδος. Αν κάποιοι βιάζονται να μπει αυτό το κράτος στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα συμφωνήσει εφόσον προστατευτούν απολυτως τα δικά της συμφέροντα και οχι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων!

Θα βρίσκομαι εκεί...

Γιατί κλείνω τα αυτιά μου στην γενικευμένη λασπολογία που εντέχνως διοχετεύεται, μέρες τώρα, από εντεταλμένα ΜΜΕ και χώρους κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτηρίζουν χυδαία τους συμμετέχοντας ως «φασίστες», «εθνικιστές» «Χρυσαυγίτες» κλπ.
Τα υποκείμενα αυτά, εξαντλούν την ευρηματικότητα τους σε άθλιες φωτογραφίες δήθεν διοργανωτών, σε fake προσωπικότητας, σε γελοίες αφίσες, προσπαθώντας να πείσουν τους αφελείς.
Αγνοούν οτι ο κόσμος έχει ένστικτο, ιστορική μνήμη και ψυχή. Πανικόβλητοι μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, κάνουν οτι μπορούν για να σαμποτάρουν την εκδηλωση.

Θα βρίσκομαι εκεί...

Μαζί με τους χιλιαδες Ελληνες για να αποδείξουμε οτι παρά το γεγονός οτι υποθήκευσαν την Ελλάδα για 99 χρόνια, οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν σκύβουν το κεφάλι και σεν αποδέχονται τις επιλογές και τις μεθοδεύσεις τους. Σύντομα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Μακριά απο τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, μακριά απο κομματικά σύμβολα. Η σημαία που μας εκπροσωπεί ειναι μόνο η ελληνική. Αυτήν κρατάμε ψηλά με περηφάνεια. Αυτή μας ενώνει και μας καθοδηγεί. Αν γι αυτούς η αγάπη στη πατρίδα είναι εθνικισμός, ας φύγουν από τον τόπο. Δεν τους χωράει. Και επιτέλους ας πάψουν να καπηλεύονται την Εθνική αντίσταση και το ΕΑΜ. Αυτά τα δημιούργησε αυτη ακριβως η αγάπη για την Ελλάδα και η βαθειά ψυχή των Ελλήνων.

Θα βρίσκομαι εκεί...

Και δεν επιτρέπω σε κανένα υποκείμενο να με χαρακτηρίσει κάτι άλλο εκτός απο Ελληνίδα. Το μήνυμα ειναι σαφές έσω και έξω σπο τα σύνορα μας.
Οι Έλληνες ενώνονται σαν μια γροθιά οταν προκειται για τη γενεθλια γη.
Ας μη τολμήσουν να χαρίσουν τους Έλληνες που θα παρεβρεθούν στους φασίστες καθε είδους, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι συγκυβερνώντες με τον ακροδεξιό Καμμένο για τις θεσούλες δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν.
Οι συλλογικότητες και τα καθε λογίς παραπολιτικά παρατράγουδα δεν έχουν την απολειστικοτητα στη διαμαρτυρία.
Οι Έλληνες πολίτες, μακριά απο κομματικές ταμπέλες, διεκδικούν με παρρησία το δικαίωμα τους να διαμαρτύρονται και να προτάσσουν τα «θέλω»τους στις κρίσιμες στιγμές.
Γι αυτό, θα βρίσκομαι εκεί....

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.3 Φεβ 2018, 9:21:00 π.μ.

    Συμφωνώ με τις απόψεις σας, απολύτως!
    Και εγώ Θα βρίσκομαι εκεί...
    Γιατί και εγώ δεν επιτρέπω σε κανένα υποκείμενο να με χαρακτηρίσει κάτι άλλο εκτός από Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση