GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα πριν από την οριστική διάλυση τα κόμματα...

Ένα βήμα πριν από την οριστική διάλυση βρίσκονται τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Το μεγάλο συλλαλητήριο τη...

Ένα βήμα πριν από την οριστική διάλυση βρίσκονται τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής θα επιταχύνει αυτή τη διάλυση και οι κομματικές ηγεσίες, από τα «δεξιά» κι από τα «αριστερά», άρχισαν να το διαπιστώνουν αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα είναι πολύ αργά γι αυτές…

Ήδη στα πολιτικά στέκια οι συζητήσεις έχουν φύγει από την Κυριακή και περιστρέφονται γύρω από την επόμενη ημέρα. Στο τι θα γίνει, τόσο στην κυβερνητικό χώρο όσο και στην αντιπολίτευση, από εδώ και πέρα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν οριζόντιες παρενέργειες. Η ψευδαίσθηση ότι θα επηρεαστούν «οι μεν» αλλά όχι και «οι δε», που επικρατούσε έως τώρα, τελειώνει οριστικά. Κατά κύριο λόγο την ψευδαίσθηση αυτή καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του οποίου, κάνοντας επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και μιλώντας για τις ευθύνες και της κατά καιρούς δηλώσεις της άλλης πλευράς, νόμιζε ότι η ίδια «θα βραχεί λίγο» από το θέμα των Σκοπίων. Και τώρα κινδυνεύει να πνιγεί από αυτό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου βλέπουν ότι παρά τον πόλεμο προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει, σε όλες τις δημοσκοπήσεις όχι μόνο αυξάνονται σε εντυπωσιακά ποσοστά όσοι διαφωνούν πλήρως με την οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» αλλά πλήττεται εντυπωσιακά και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μα, όταν υπάρχουν οι λαοθάλασσες των συλλαλητηρίων ασχολούνται ακόμη τις δημοσκοπήσεις;» θα αναρωτηθεί κανείς και δικαιολογημένα. Ναι, ασχολούνται γιατί πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να «εντοπίσουν» ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που βρίσκεται προς την αντίθετη κατεύθυνση -συμφωνεί δηλαδή να δοθεί λύση με σύνθετη ονομασία- και να επωφεληθούν μέσα από την πόλωση και το διχασμό από αυτό. Όμως και τα πιο πρόσφατα ευρήματα είναι απογοητευτικά για τους αρχιτέκτονες του …μεγαλοφυούς σχεδίου. Ακόμη και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του τάσσεται αντίθετος στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Αν υπολογιστεί και η προϋπάρχουσα κυβερνητική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει όχι κέρδος αλλά ακόμη μεγαλύτερη βουτιά στα ποσοστά του.

Ακριβώς λόγω αυτής της εικόνας, η κυβερνητική προπαγάνδα κλιμάκωσε την προσπάθεια να εμφανίσει το συλλαλητήριο ως «ακροδεξιό» προκειμένου -δημιουργώντας διλήμματα- να μπλοκάρει τη συμμετοχή πολιτών από άλλους χώρους. Όμως η τακτική αυτή γύρισε μπούμερανγκ. Τα αποτελέσματα είναι τα αντίθετα, όπως φαίνεται σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη και άνθρωποι που αμφιταλαντεύονταν, έχουν θυμώσει τόσο πολύ που δηλώνουν ανοικτά ότι «θα πάμε στο συλλαλητήριο κι ας μας χαρακτηρίσουν όπως θέλουν…».

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα υπολόγιζε ότι έχει καλυμμένα τα «αριστερά» του νώτα. Κι αυτό γιατί οι Φίληδες και οι άλλοι που συγκροτούν την «αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση» προτιμούν ακόμη και το σκέτο «Μακεδονία» ενώ το ΚΚΕ, που δεν ξεχνά το …παρελθόν του, κάνει κι αυτό αβάντα στο θέμα του ονόματος. Δεν υπολόγισαν όμως ότι είναι τέτοια η λαϊκή αντίδραση που πρώτη η Κωνσταντοπούλου και στη συνέχεια η ΛΑΕ του Λαφαζάνη κατάλαβαν τι συμβαίνει, μπήκαν σφήνα και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του συλλαλητηρίου με ευρύτερο μάλιστα αντικυβερνητικό περιερχόμενο. Ένα ρήγμα δημιουργείται κι από εκεί...

Κοντά σε αυτούς πολλαπλασιάζονται και τα στελέχη του «παλαιού ΠΑΣΟΚ» που διαχωρίζουν τη θέση τους από Γεννηματά, Θεοδωράκη και λοιπούς και ετοιμάζονται για συγκροτημένη παρουσία στο συλλαλητήριο. Έχει σημασία ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν παραμείνει πιστοί στο -συνεχώς συρρικνούμενο- ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και είχαν στηρίξει μέχρι πρόσφατα τη Γεννηματά, αλλά τώρα την ...κάνουν τρέχοντας. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι η διάλυση που αντιμετωπίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη λόγω των μνημονίων την περίοδο 2011-2012. Μέχρι και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, που θέλει σαν τρελός (αλίμονο…) να λυθεί με σύνθετη ονομασία το Σκοπιανό, άκουσε στελέχη του χθες και προχθές να του ανακοινώνουν, κόντρα στην επίσημη γραμμή, ότι «θα πάμε την Κυριακή στο συλλαλητήριο…».

Όλο αυτό το σκηνικό νομιμοποιεί το συλλαλητήριο κυριολεκτικά ως «παλλαϊκό» που θα έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί, τελειώνει τη διχαστική κυβερνητική προπαγάνδα και «κόβει στα δύο» τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το υπό δημιουργία Κίνημα Αλλαγής.

Το τσουνάμι δεν πρόκειται να αφήσει φυσικά αλώβητη και τη ΝΔ. Μπορεί τώρα ο Μητσοτάκης να κρατάει άμυνα, λέγοντας ότι «όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν ψηφίζω», αλλά το συλλαλητήριο της Κυριακής με το μέγεθός του αν δεν ανατρέψει τον ίδιο από την ηγεσία, θα ισοδυναμεί όμως με «ανατροπή» της πολιτικής του υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Κι επειδή ο Κυριάκος είναι και αυτός εξίσου δεσμευμένος στους ξένους πάτρωνες για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, από την Δευτέρα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και στη ΝΔ. Ήδη με το ζόρι οι διάφορες πτέρυγες και οι εκφραστές τους δεν έχουν κηρύξει ακόμη, επίσημα, τον μεταξύ τους πόλεμο. Τα πρώτα πυρά έχουν όμως αρχίσει να εκτοξεύονται και να πυκνώνουν…
M. Γιαλούρος

1 σχόλιο

  1. "Τρεις Σφαίρες ... με άδεια της Τρόικας ΤΩΝ Μνημονιακών!!!"


    Εμείς το μεταφράζουμε και Είναι Απειλές Αυτών που ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΜΟΓΕΙΝΕΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ!!!

    Είναι "Κύκλοι Της Ανωμαλίας" στην Αμερικρατούμενη Αποικία!!!
    Οι "Κύκλοι Της Ανωμαλίας" παίζουν ΌΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
    ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! Δεν Απευθύνονται στον Κοτζιά ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

    Στο ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ/ΠΝΕΥΜΑ/ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ (Έντυπα/e-Εντυπα-Ραδιόφωνα)!!! Προσέξτε και θα καταλάβετε! ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (όπως ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΟΜΟΡΦΗ/Τσιτσάνη) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

    ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ (ακόμη και Αυτά που το παίζουν ... κριτικά) (και ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) ΕΙΝΑΙ ΣΕ GLEICHSCHALTUNG όπως έκανε το NSDAP/Hitler/Goebels το 1933!!! Σε λίγο/σύντομα η Ε.Ε. θα Εφαρμόσει ΠΛΗΡΩΣ (Προς στιγμή ... 85%) το Ermächtigungs Gesetz ξανά Εφαρμογή της NSDAP το 1933!!!

    Η Επιχειρηματολογία Τους Προδίδει Την Υποταγή/Υποτέλεια/Υποδούλωση Τους! Και Χρησιμοποιούν ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ (και η Αριστερά/Κουμουνιστική) την "Χρυσή Αυγή" ΩΣ Αλλοθι ΏΣ Προπέτασμα Καπνού για να Κρυφτούν Από Την Αλήθεια Από Τον ... Ήλιο Της Δικαιοσύνης!!!




    ΥΓ1. Ο Αδόλφος ο Μέντωρ της "Χρυσής Αυγής" (κωδικός για Χίτλερ Αντολφ) και η Παρέα Του ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ!!! Θεωρούσε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και Αυτοί που Υπάρχουν είναι και βρίσκονται στην Αττική και Πελοπόννησο! Μάλιστα για Την Κρήτη έλεγε Είναι Νησί von Bastarden/των Μπαστάρδων!!! Γιαυτό ΕΔΩΣΕ (και θα Έδινε μετά την Ολοκληρωτική Τους Νίκη Την Μακεδονία και λίγο Θράκη στους Βούλγαρους την υπόλοιπη Θράκη στους Τούρκους! Την Ήπειρο και ένα μέρος της Θεσσαλίας στους ... Αλβανούς!!!) Αυτά που Εδωσε στην τετραπλή Κατοχή (Ιταλία Γερμανία Βουλγαρία Αλβανία)!!! Ευτυχώς Που Υπήρχε η Σοβιετική Ενωση και Το Σταλινγράντ (και το 40 ΜΑΣ και Το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΜΑΣ)!!!

    ΥΓ2. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ! ΟΥΔΕΜΙΑ!

    ΥΓ3. Το Λατινικό erga omnes μεταφράζεται στα Ελληνικά Έργατα και Δουλείας (ΑττικοΙωνική Διάλεκτος!)!


    [Σημ. Παρακαλώ Τους Φίλους Του ΚΚΕ να Σταματήσουν να μελετάν Τους ΟθωμανικοΠατριαρχικούς Γεωγραφικούς Χάρτες Χρυσοβούλων που φτάνουν Γεωγραφικά Την Μακεδονία ώς Το ... Κόσοβο!!! Η Γεωγραφική Μακεδονία Είναι Αποτυπωμένη Τόσο Στούς Αρχαίους Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς Χάρτες! Αυτό που οι Οθωμανοί μαζί με το "Πατριαρχείο" ονόμασαν Μακεδονία είτανε για Θρησκευτικοπροσηλιτιστικούς λόγους Υποταγής στην Οθωμανία! Άλλωστε Το "Πατριαρχείο" Αφόρησε πολλές Επαναστάσεις του Εθνους πριν το 21 και μάλιστα και το 1821! Επιπλέον αυτό που λέται Γεωγραφικά "Βουλγαρική Μακεδονία" είναι Λάθος!!! Είναι η Γεωγραφική ΘΡΑΚΗ!!! ΡΩΤΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΠΗΓΕΣ" ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ;;;; ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ... ΟΥΝΙΑ!!!-;;;]

    [Σημ. Τί Σχέση το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ;;;; ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ!!! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΚΟ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ και ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ... Χιλιάδες Έτη Φωτός Απο Την Πραγματικότητα Του Είναι και Γίγνεσθαι!!!
    ΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι συν τοις Άλλοις ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΓΕΩΓΡΑΦΙΤΟΙ και Υποταγμένοι!!! ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΡΞ κ. ΛΕΝΙΝ ΚΑΣΤΡΟ ΤΣΕ ΏΣ Αλλοθι!!! .... κρίμα!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση