GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη...

Βανδαλισμός σημειώθηκε από αγνώστους στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την απόφασή του να συμμετάσχει ως ομιλητής στο συλλαλητήριο ...

Βανδαλισμός σημειώθηκε από αγνώστους στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την απόφασή του να συμμετάσχει ως ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

"Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος". Αυτό έγραψαν άγνωστοι το απόγευμα του Σαββάτου με μαύρη μπογιά στον τοίχο έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άγνωστοι πέταξαν ακόμη στην πόρτα κόκκινη μπογιά.

Τα παραπάνω έγιναν όπως είναι προφανές με αφορμή την απόφαση του Μίκη Θεοδωράκη να συμμετάσχει ως ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό στην Πλατεία Συντάγματος.

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη: Είμαι ήρεμος και έτοιμος
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για την επίθεση, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
"Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος"
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
"Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους".

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν ούτε πτοούν τους πολίτες
Καταδίκη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο της επίθεσης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, αναφέρει:
"Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες".

Χρηστίδης: Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη;
Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα. Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί.

Στ.Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται
Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση