GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπροστά σε νέα αδιέξοδα...

Σε νέο ψυχολογικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Α. Τσίπρας ο οποίος έχει μπει πάλι σε φάση ειδικής στήριξης μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως λένε...

Σε νέο ψυχολογικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Α. Τσίπρας ο οποίος έχει μπει πάλι σε φάση ειδικής στήριξης μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως λένε σοβαρές πληροφορίες… 
Η κατάστασή του αναφέρεται το ίδιο «δύσκολη» με εκείνες που πέρασε από τότε που έγινε πρωθυπουργός, είτε με το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015 είτε αργότερα όταν άρχισε να πέφτει στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους.
Όπως έχουμε ξαναπεί, ο κ. Τσίπρας μπορεί να δείχνει «χαρισματικός», όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους ψεύτες, αλλά πολιτικά είναι ένα «ρηχό» και «επιφανειακό» πρόσωπο. Όσοι τον γνωρίζουν ή τον θυμούνται από παλιά, από τα χρόνια που έκανε τα πρώτα βήματά του ως νεολαίος της ΚΝΕ και κατόπιν του Συνασπισμού, οι γνώσεις του ακόμη και για κρίσιμα θέματα είναι περιορισμένες και αποσπασματικές. Περισσότερο τον ενδιέφερε ανέκαθεν η «επικοινωνία» και λιγότερο η «ουσία» των πραγμάτων. Όπως είχε αποκαλύψει μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο ο Ν. Βούτσης, πριν βολευτεί κι αυτός στην αναπαυτική πολυθρόνα και τα προνόμια του Προέδρου της Βουλής, για τον Τσίπρα το 80% είναι η επικοινωνία και μόνο το 20% η πολιτική…
Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία ιδιαίτερα συγκυρίες όπως η τωρινή γιατί συνδυάζονται με το γεγονός ότι ως ανιστόρητος ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη δυνατότητα να συναισθανθεί την κρισιμότητα και το βάθος τέτοιων στιγμών. Με την αλαζονεία και την ημιμάθεια που τον διακρίνει, θεωρεί ότι είναι και πάλι θέμα «επικοινωνιακής διαχείρισης» η αντιμετώπιση της κρίσης στα εθνικά μέτωπα. Καθώς όμως τα πράγματα έχουν αγριέψει επικίνδυνα, βρίσκεται για άλλη μια φορά ενώπιον της «απώλειας του ελέγχου των εξελίξεων». Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει κατά κυριολεξία διότι οι εξελίξεις καθοδηγούνται απ’ έξω -ειδικά τους Αμερικανούς σε αυτήν τη φάση- και ο κ. Τσίπρας δεν είναι παρά η μαριονέτα της τρέχουσας περιόδου. Ως μαριονέτα λοιπόν οδηγείται σε κινήσεις από τις οποίες αρχίζει να καταλαβαίνει ότι τελικά θα την πατήσει και μάλιστα περισσότερο απ’ όλους τους προηγούμενους, πρόσφατους και παλαιότερους προκατόχους του…
Ως ανιστόρητος και ημιμαθής, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται πια αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τις παραχωρήσεις και υποχωρήσεις τις οποίες κάνει, αυτός και οι υπουργοί του, στα εθνικά θέματα. Αρχικά στην Κύπρο, στη συνέχεια με τα Σκόπια, ακολούθως με την Θράκη και τώρα με τους Τούρκους στο Αιγαίο αλλά και με την Αλβανία με την παραχώρηση δύο κρίσιμων θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο που την κρατάνε ακόμη μυστική.
Πέρα από τις όποιες άλλες δεσμεύσεις και μυστικά με τα οποία μπορεί να τον «κρατάνε», ο κ. Τσίπρας τα παραδίδει όλα και στα εθνικά θέματα για να κρατηθεί στην εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε «ανδρώθηκε» στους κομματικούς σωλήνες της αριστεράς. Με τα πάρε δώσε, τα παζάρια και τους εσωκομματικούς και στη συνέχεια πολιτικούς αλληλοεκβιασμούς. Δεν έμαθε τίποτε άλλο. Με αυτόν τον κομματικό «τυφλοσούρτη» νόμιζε ότι αντιμετωπίζονται και τα εθνικά θέματα. Τόσο ρηχά, τόσο επιπόλαια. Τώρα όμως αρχίζει να φαίνεται πολύ καθαρά ότι τα «ανταλλάγματα» που καλείται να προσφέρει, νομίζοντας ότι έτσι θα παραμείνει στην εξουσία, θα είναι διαρκώς περισσότερο. «Ανταλλάγματα» με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ακόμη και αλλαγής συνόρων, θαλάσσιων αρχικά και χερσαίων στη συνέχεια, όπως μεθοδεύεται και δρομολογείται.
Είναι αβέβαιο μέχρι στιγμής εάν ο κ. Τσίπρας, στη ψυχολογική κατάσταση κατάρρευσης που βρίσκεται, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται όχι μόνο πόσο τον «χρησιμοποιούν» αλλά και ότι ήδη έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι μεγαλύτερη σημασία δεν έχει το αν το έχει καταλάβει, αλλά το αν θα σταματήσει έστω και τώρα αυτά που κάνει σε βάρος του έθνους και της πατρίδας. Δυστυχώς όμως δεν διαφαίνεται καμία τέτοια προοπτική.
Άλλωστε, σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας λόγω των σκανδάλων βρίσκεται σε ομηρία και σε πλήρη χειραγώγηση τόσο από τους Αμερικανούς όσο και από τους Γερμανούς. Γράφαμε και προχθες ότι το σούπερ σκάνδαλο της Novartis αποτελεί μια χαρά «εργαλείο» για να έχουν οι ΗΠΑ στο ένα πόδι τους Έλληνες πολιτικούς κάθε απόχρωσης.
Το νέο σενάριο που προωθείται μάλιστα από χθες είναι να υπάρξει μια «ανακωχή» έστω και προσωρινή στις υποθέσεις των σκανδάλων με χαμήλωμα των τόνων αφενός για το θέμα της πώλησης των όπλων στην Σαουδική Αραβία και αφετέρου για την Novartis λόγω της έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία. Συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών...
Είδατε λοιπόν πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το «εργαλείο» με τα σκάνδαλα των Ελλήνων πολιτικών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης; Τους τα βγάζουν και- υπό την απειλή τους- τους υποχρεώνουν στο όνομα της δήθεν «εθνικής συναίνεσης» να αποδεχτούν όλοι μαζί τις εθνικές υποχωρήσεις και προδοσίες. Και μετά, θα μπορούν ελεύθερα να αρχίσουν πάλι να «τσακώνονται» για την εξουσία, έχοντας ακρωτηριάσει τη χώρα…
Μ. Γιαλούρος

4 σχόλια


  1. Κύριοι μου!

    Τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ στα ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙΑ ΑμεριακανοΝατοϊκών Συμφερόντων ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑ! Αλλάζουν Ανάλογα με Τας Ορέξεις Των Συμφερόντων Των Αποικιοκρατών!!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝΟΥΣΙΟ και το Επικαλούντε Μόνο (για Αλλαγή Συντάγματος των Σκοπίων που έχουν 4-5 μεγάλες Εθνότητες μέσα τους) οι Υποταγμένοι και οι Φοβισμένοι ... ΟΙ Από Τους Αγγλοαμερικάνους ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ/ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόρπια!!!


    ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    (Αναμένεται στο Ακουστικό...)






    Φιλαράκο Alex .... ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!

    Ίσως δεν το Έχεις καταλάβει από τα πολλά ψυχοφάρμακα που παίρνεις!!!

    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΣΥ Η ΜΚΟ-ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΝΤΡΑΒΑΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!

    Ο ΞΕΦΤ(Ι)ΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΑΙΓΑΙΟ/ΙΜΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1967 (με ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ως Το Μεδούλι ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΜΙΑ 1996) ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

    Η ΛΥΣΗ ΕΣΤΙ:

    Παύλος Μ./Σταύρος Ξαρχάκος/Νίκος Ξυλούρης με Χορωδία

    Τη ΣΠΑΘΑ σήκωσε και πάλι
    Του ξένου πάρε το κεφάλι
    Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε

    Αδέρφι την Καρδιά σου να `ν’ Ατσάλι
    Κάνε την Καρδιά σου φυλακή
    Ό,τι μας ΚΛΕΨΑΝΕ
    Και μας ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝΕ
    Αν θες να τ’ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ
    Σήκωσε ΣΠΑΘΑ ΦΟΝΙΚΗ

    Τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΗ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ
    Το ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΜΗΝ ΓΥΡΕΥΕΙΣ
    Τη Σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του Ξένου πάρε το Κεφάλι
    Τον ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΝΕ
    ΧΤΥΠΑ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΦΑΝΕ


    ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ/ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!
    Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!




    Φιλικά

    Ο ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ ΟΧΛΟΣ χαιρετά ΤΑ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καλή και προσεγμένη προσέγγιση των πολιτικών πραγμάτων στον χώρο του γενικού Φάσματος της "Αριστεράς κ. Κουμμουνιστικής Αριστεράς"!
    Οι Δημοκρατικές κ. Αριστερές κ. Κουμμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις στην Χώρα μας διαμέσου του Πολιτικού και Εθνικού Θέματος του Ονόματος/Όρου "Μακεδονία" δείχνουν όχι μόνο μια ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΗ κ. ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ Φοβική Αντίληψη ΑΛΛΑ και Τον ΑΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!

    Γιαυτό άλλωστε τόσο η "Δεξιά" όσο και οι Αποικιοκράτες είχαν (και έχουν ακόμη;;) άνετο πεδίο ζωής! Η επιβεβαίωση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα στην "Κυβέρνηση" "Πρώτη Φορά Αριστερά"!
    Όπως η Αμερικανοκίνητη Χούντα του 67 δεν είταν Εκτροπή του Πολιτεύματος αλλά Συνέχεια και Εκτροφή Του έτσι και η σημερινή κυβέρνηση με τον πολιτικό προσβλητικό όρο "Πρώτη Φορά Αριστερά" είναι μια Συνέχεια τόσο ΤΩΝ Μνημονίων/Επιτήρηση όσο και Συνέχεια Των Εθνικών Καταστροφών (1922/1945-49/1967-74 Κύπρος/1996 Ιμια/Μνημόνια plus 99 year!)!

    Άλλωστε δεν είναι Τυχαίο ότι η "Πρώτη Φορά Αριστερά" Τσίπρας & co/MKO χαρακτηρίζει τον Ελληνικό Λαό ... Ακροδεξιούς Φασίστες και ... ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟ ΟΧΛΟ!!! Τέτοια Αντίληψη και Φρασεολογία έχουν σε Ιδεολογική Θεωρία μόνο η ΕλιτοΕσωτερικοΝαζιστές (βλ. Ιδεολογία της NSDAP in innere Kreise)!

    Και σε Πολιτική Ορολογία όταν ο "Οχλος" είναι ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ σημαίνει ότι δεν ξέρει τί θέλει άρα είναι Αρρωστος άρα χρειάζεται... Επιτήρηση! ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ Πολιτικούς Κοινωνικούς Επιστημονικούς και Εθνικούς Όρους τον ΔΙΚΟ Τους Αυτισμό τον Προσάπτουν στον ... Ελληνικό Λαό (θυμίζουμε το: Ασθενή έχωμεν σε γύψον τον βάζουμεν!!!)!

    Καιρός Είναι να μπεί ΌΛΟ Αυτό Το Αποικιοκρατούμενο Πολιτικό Σύστημα σε Πραγματικό Γύψο για Την ... Σωτηρία Του Ελληνικού Λαού/Εθνους! Την Σωτηρία Της Χώρας ΜΑΣ!!!


    ..... Καλημέρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεαρέ πρωθυπουργέ έχεις χάσει την μπάλα..ΟΧΙ ΠΩΣ είναι καλύτεροι ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ 223 ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο και τώρα το παίζουν παρθένες όμως εσύ γάμησες ανθρώπους ανάπηρους ανθρώπους με σύνταξη 350 ευρώ που με το ΕΚΑΣ έπαιρναν 580 ευρώ και με 10% φάρμακα\ΠΟΥ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΛΟΒΕΡΣΟΣ/ λένε ότι μείωσαν την δαπάνη αλλά την μετακύλησαν στον άρρωστο αγοραστή..δωρεάν ΦΑΡΜΑΚΑ έχουν μόνο οι μετανάστες..οι πασχάουν από χρόνιες παθήσεις π.χ διαβήτη, η καρδιακά προβλήματα στεφανιαία νόσο , πίεση, ψυχιατρικά φάρμακα πληρώνουν κανονικά ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ...καλύτερα να είσαι χωρίς ασφάλεια σήμερα πάρα να πληρώνεις ΕΦΚΑ διότι θα παίρνεις το κοινωνικό εισόδημα, και θα έχεις και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη....ΦΙΛΕ ΘΑ ΦΑΣ ΠΑΛΟΎΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΆ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΊΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥ ΜΝΥΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΌΞΟΥ...ΜΑΛΑΚΕΣ.. ΕΕ..ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμμία ελπίδα σου λέω ..

    Πως μπορείς να είσαι έστω και λίγο αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό το γαμημένο τόπο, όταν βλέπεις γύρω σου να βασιλεύει η ουγκανιά, η ηλιθιότητα και ο σκοταδισμός.

    Άνθρωποι πού ουρλιάζουν χωρίς να ακούνε, οχυρωμένοι πίσω από τα αδιαπέραστα τοίχοι της προσωπικής τους ανεπάρκειας, βαυκαλιζόμενοι μιά πνευματικότητα τρισάθλια, λούμπεν παρακμιακού κυνοτροφείου, με σημαία το «όλοι μαζί μπορούμε», ότι πιο απολιτίκ και επικίνδυνο υπάρχει, όπως και το «αριστερά και δέξια το ίδιο είναι, πάνω από όλα η πατρίδα», ένα τσουβάλιασμα πού το λιγότερο υποκρύπτει μιά εθνικιστική ψυχοπαθητική υστερία.

    Είναι αυτοί οι τύποι πού νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι οι λόγγοι τα άγρια βουνά και οι δαντελένιες παραλίες, αλλά για τον διπλανό τους δεν τους καίγεται καρφάκι, είναι οι ίδιοι αμόρφωτοι ψευτοανθρωπιστές πού ο ουμανισμός τους εξαντλείται στο στενό πολιτικό τους σινάφι - μαντρί.

    Είναι οι ίδιοι πού όταν κόβουν τις συντάξεις, λένε εντάξει αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν είμαι συνταξιούχος Είναι αυτοί πού όταν παίρνουν το σπίτι του άλλου, λένε ας πρόσεχε να έκανε τα κουμάντα του.

    Είναι οι ίδιοι πού όταν ξεπουλιόταν ολόκληρος ο εθνικός πλούτος στους ξένους, μίλαγαν για επενδυτές, κάτι σαν το «καλώς ήρθε το δολάριο»!

    Είναι αυτοί πού πιστεύουν ότι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα ζωντανέψει και θα πνίξει στο αίμα τους Μογγόλους, με τη βοήθεια της Παναγίας.

    Είναι αυτοί πού κατηγορούν τις άλλες χώρες για μεγαλοϊδεατισμό, αλλά που οι ίδιοι θα ήθελαν μια Ελλάδα από την Κάτω Ιταλία μέχρι τον Ευφράτη και πάρα πέρα.

    Είναι οιόψιμοι πατριώτες των συλλαλητηρίων και μιλώ για τους διοργανωτές και τους πέριξ από αυτούς, πού αυτό πού έχουν στο κλούβιο τους το κεφάλι είναι να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό φορέα πού θα μαντροποιήσει τα πρόβατα και θα μπορέσουν επιτέλους να αναδείξουν την ετερόφωτη θεοκρατική τους πολιτική αντίληψη μέσα από ένα αχταρμά ιδέων πού μπορεί να περιλαμβάνει από τον Αρη Βελουχιώτη μέχρι τον ηγούμενο της μονής Εσφιγμένου! Καμμία ελπίδα σου λέω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση