GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ

«Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. ...

«Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων» είπε ξεκινώντας την ομιλία της κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis η Φώφη Γεννηματά.
«Εμάς, όπως και κάθε έντιμο πολίτη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα όποια θεσμικά κενά που επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ώστε να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Μας ενδιαφέρει να εντοπισθούν οι όποιοι επιτήδειοι, που εκμεταλλευόμενοι αυτά τα κενά πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Εάν ενδιαφερόταν, θα φρόντιζε να υπάρξει η δυνατότητα για πλήρη έλεγχο και διαφάνεια χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις ημετέρων και χωρίς -για μια ακόμα φορά- ευμενή διακριτική μεταχείριση της περιόδου διακυβέρνησης 2004-2009 της Ν.Δ, οπότε εκτροχιάστηκε η δαπάνη. Γιατί, άραγε, το κάνετε αυτό κ. Τσίπρα; Τι δεσμεύσεις και έναντι ποίων έχετε αναλάβει;» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μοναδική έγνοια του είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου. «Βρισκόμαστε άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τoν κ. Τσίπρα και βραχίονες Υπουργούς του» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, αποδέχεστε και αποδεχόμαστε ότι υπάρχει σκευωρία. Αποδέχεστε όμως ότι στην υπόθεση της φαρμακευτικής δαπάνης και στην Novartis υπάρχει σκάνδαλο; Και με την ευκαιρία άκουσα την θέση σας για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Καμία αντίρρηση, απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος που προϋποθέτει μια ευρύτερη συνεννόηση. Πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί; Αν το πιστεύετε μπορούμε να συζητήσουμε για μια μίνι αναθεώρηση σε βασικές διατάξεις που η ιδέα της αναθεώρησής τους έχει πέρα από κάθε αμφιβολία ωριμάσει».
Εμείς, συνέχισε η κ. Γεννηματά, ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα. «Πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Και όσοι από τα πραγματικά γεγονότα βρεθούν ένοχοι να τιμωρηθούν. Να λάμψει η αλήθεια, αλλά αυτό να γίνει με την ομαλή λειτουργία των θεσμών».
«Μετά την εικόνα που παρουσίασε σήμερα η Βουλή θέλω να τονίσω, ότι όσο μας αφορά δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας να κατρακυλήσει στο βούρκο. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε δύο προτάσεις σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης .
«Καλώ τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το Νόμο αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία» είπε ενώ σημείωσε ότι κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
«Με σύνεση και μέτρο, θα συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, τόσο για την υπόθεση της Novartis, όσο και για τη σκευωρία που εσείς προσπαθείτε να στήσετε γύρω απ’ αυτήν.
Να αποκαλυφθεί το οργανωμένο σχέδιό σας. Η γκρίζα προπαγάνδα σας, που διαστρέφει τα γεγονότα και τις αποδείξεις, συνθέτοντας ένα δικό της αφήγημα, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε η κ. Γεννηματά.
«Εμείς απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Γι’ αυτό και λέμε ναι στην σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με το με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα. Για να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία. Για να βγει στο φως η αλήθεια. Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Τι είδους προανακριτική πάτε να κάνετε; Δεν είναι ο κύριος ρόλος της επιτροπής ο έλεγχος της παραγραφής όπως προτείνετε στο κείμενό σας. Γιατί, στο κάτω κάτω η παραγραφή δεν μας αφορά. Το δικό μας ναι προϋποθέτει την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους, ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα, ότι οι βουλευτές-ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών και ότι άμεσα θα πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή Υπουργών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους λέμε όχι σε μια fake επιτροπή με διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή «δεν βγαίνει τίποτε» εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στον βιασμό του τεκμηρίου αθωότητας των αναφερόμενων προσώπων, για την εξυπηρέτηση του προσχεδιασμένου πογκρόμ εις βάρος τους και λέμε όχι σε fast trucκ κοινοβουλευτικά δικαστήρια, χωρίς αντικείμενο, απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων» επεσήμανε.
Κλείνοντας την ομιλία εξαπέλυσε νέα πυρά στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης. Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης. Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κι είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες. Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα».
«Εμείς σας κατηγορούμε κι ο λαός θα σας κρίνει. Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας » κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση