GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση Παπανδρέου για το Σκοπιανό: Λύση με σύνθετη ονομασία erga omnes που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία»

Δημόσια παρέμβαση στη συζήτηση για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέ...

Δημόσια παρέμβαση στη συζήτηση για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «το εθνικό συμφέρον, επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην εθνική μας γραμμή» η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος «απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία και την συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα».
«Εθνικό συμφέρον είναι να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη. Να προωθήσουμε μια λύση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes). Ιδιαίτερα όταν, η ΠΓΔΜ, από την πλειοψηφία των χωρών αναγνωρίζεται σήμερα ως "Μακεδονία"», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Επίσης αναφέρει ότι διαχρονικά τα Βαλκάνια ταλανίζονται από τις ορέξεις και παρεμβάσεις τρίτων δυνάμεων και «γι΄ αυτό, εθνικό συμφέρον είναι η συμφιλίωση των δύο λαών, με λύση αξιοπρεπή και αμοιβαίως αποδεκτή».
Ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ξανά στην πρωτοπορία των Βαλκανίων ως δύναμη ειρήνης, λογικής, ανάπτυξης και συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της περιοχής, διασφαλίζοντας πάντα τα ελληνικά συμφέροντα.
Παίρνει σαφείς αποστάσεις από «την κομματική ψηφοθηρία, την εκμετάλλευση της αγωνίας του ελληνικού λαού, και τις ακραίες φωνές που καλλιεργούν διχόνοια και αδιέξοδα για τους Έλληνες και τη χώρα», ενώ επικρίνει ως απαράδεκτη τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ «αποφάσισε να εγκαταλείψει την εθνική γραμμή και να συνταχθεί με ακραίες φωνές που υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Και μάλιστα, αγνοώντας τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Αποφάσισε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των μη-λύσεων. Συντηρώντας το πρόβλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε: «Εμείς, όπως πάντα, ακολουθούμε το δρόμο της ευθύνης».
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

2 σχόλια

 1. Κcάνοντας Ooρισμένες Σsκέψεις cos!

  «Πολλοί» κ. Επιτήδειοι εδώ και Χρόνια λένε σε σε όλες της Χώρες της Ευρώπης ότι είμαστε «Ευρωπαίοι Πολίτες»!

  Δηλαδή «Φτιάχνουν» μια «Καινούργια» Φυλή βάσει … Γεωγραφικής Τοποθεσίας! Το Ότι υπάρχουν Εθνοι Έλληνες Ιταλοί Γερμανοί Ισπανοί Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι ξεχωριστές Οντότητες με γλώσσα ήθοι Έθιμα Ιστορία Κουλτούρα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!

  Γιατί άραγε;;

  Πάντως Αυτή η «Αντίληψη» μας θυμίζει Έντονα την Βαθιά Ιδεολογική Αντίληψη Των Ναζοί! Η Διαφορά με Το «Σήμερα»;;; … Βιαζώντουσαν και γιαυτό κάναν απευθείας πολέμους! Και Τί βλέπουμε «Ξαφνικά» ως δια μαγείας;;; Σπόνζορας ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ είναι Το Κεφάλαιο/Καπιταλισμός στην πορεία Του προς Τον Ιμπεριαλισμό! Απλά εεεε;;;

  Η «Κινηση» Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΙ «περιττά βαρίδια» όπως ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ιστορικές Ρίζες του Εκάστοτε Λαού! Αντιθέτως θέλει ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ που οι Δημιουργία Τους κράτησε εκατοντάδες/χιλιάδες Χρόνια!

  Το βλέπουμε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ π.χ. Στα «Νέα» Εργασιακά Συστήματα που είναι Σταδιακή επιστροφή σε Μεσαιωνικές Καταστάσεις και μάλιστα στο … «Λίκνο Του Πολιτισμού» την … Ευρώπη! Το τί «Τρέχει» Αλλού «φοβάμαι» να μάθω και να ξέρω!!!!

  Μας Θέλουν ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ «ΠΡΟΣΩΠΟ»! ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ! Θέλουν Την … ΑΜΝΗΣΙΑ ΜΑΣ για να μην Θυμόμαστε Το Δολοφονικό Πρόσωπο Το Σατανικό Πρόσωπο Του Καπιταλισμού ανά Τους Αιώνες με ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ! ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΣΠΩΜΕΝΗ ΒΡΩΜΟΣΟΥΠΑ!!!

  Γιατί «Κάνω» Αυτές Τις Σκέψεις;;;

  Όλο Αυτό Το ΠΛΕΓΜΑ Το βλέπω στην Προσπάθεια Δημιουργίας μιας «ΝΕΑΣ» «ΦΥΛΗΣ» «ΓΛΩΣΣΑΣ» ΜΕ «ΚΡΑΤΟΣ» ΤΗΝ … ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ή χωρίς … γεωγραφικούς προσδιορισμούς!!! Το Ότι «Εκεί» Ζούνε κατά … Πληοψηφεία Αλβανοί Αθίγγανοι Βούλγαροι Ρουμάνοι Σέρβοι Έλληνες και … Εξωγήινες Ράτσες ΔΕΝ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ! Τους βάζουμε ΟΛΟΥΣ σε ένα Καζάνι και Έτοιμη η Αχταρμαδόσουπα!!!

  Το Ότι Από Αυτήν Την Λασπόσουπα θα Δηλητηριαστούν Τρώγοντας Την πολλοί και άσχετοι Ακόμη ΔΕΝ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!


  … αλλά είναι … Σκέψεις … Καταστροφικές Σκέψεις με Φυσικομαθηματική Ακρίβεια!


  Απλά και Λακωνικά:

  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την γειτονική περιοχή!!!

  ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  ΈΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!!!

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

  Η «Πραγματική» Αριστερά/Κουμμουνιστική ΛΕΕΙ: ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ: ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!  ΥΓ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΌΤΙ ΤΆΧΑΤΕΣ «ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 18 και …. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 18 ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (Ασχέτως Παραγωγών και Παραγοντοποιήσεων Του Ονόματος!)!!!
  Σύμπτωση ΤΩΝ Συμπτώσεων Ώ Σύμπτωση!!!-;;;


  [Για τον Τζέφρη μας: Φύσα Ρούφα Τράβατώνε πάτησε τον και Αναφτώνε... Τον Ναργιλέ!!! Στην Μαστούρα Σου την Τόση θα Πλακώσουνε Καμπόσοι!!!]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. .... μάλλον Τζέφρη όταν "κάπου" "κάποτε" την Δεκαετία του 90 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας σε "Περιοδεία" ζήτησες και σου δώσαν "μάπα" Μαροκινό.... μάλλον Αυτό Σου έδωσε το Τελειωτικό Εγκεφαλικό Κτύπημα!!!

  Αυτό Πληρώνει Σήμερα ο Ελληνικός Λαός! Της Φοβίες Σας Της Ψυχασθένιες Σας Την Έλλειψη Σας ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

  Γιαυτό Τζέφρη κάνε Τουμπεκί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση