GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: H σκευωρία θα καταπέσει - Στο εδώλιο τα καθάρματα

Για σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε ...

Για σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ, σχετικά με την υπόθεση Novartis.
«Γι’ αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο» διαμηνύει ο επίτροπος Μετανάστευσης.
Ο επίτροπος ζητεί να επεκταθεί η έρευνα για τη Novartis να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα, και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και τη Βουλή καθώς, όπως λέει, υπάρχουν θεσμικές δικλείδες ασφαλείας.
Κατέθεσα, σημειώνει, τη μηνυτήρια αναφορά καταφερόμενος κατά των κουκουλοφόρων. «Όταν βγούνε οι κουκούλες τότε επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια φράση που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες όπως συνέβη όταν τους βάλανε μέσα στα ανακριτικά γραφεία και είπε ο υπουργός Υγείας ότι λάλησαν έτσι και τότε θα λαλήσουν. Και θα καταπέσουν όλα αυτά τα πράγματα. Κοιτάξτε, μην έχετε καμιά αμφιβολία και το λέω με ευθύνη. Με μεγάλη ευθύνη, όπως πάντα διέκριναν τα λόγια μου. Πρόκειται για μία σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς και θα καταρρεύσει» επισημαίνει.
«Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα» επισημαίνει ακόμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Ξεκάθαρα λέω ότι σε ότι με αφορά δεν υπάρχει καμία περίπτωση και πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή. (Για τους συνεργάτες του) Ας τους ψάξουν λοιπόν. Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό το απόσπασμα. Αλλά αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ’ όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα δεν θα είχα συνεργάτες. Και δεν είχα δύο, είχα 102. Εκατό δύο συνεργάτες έχω, διότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί παντού» σημειώνει.
«Σε κάποια στιγμή εκλήθησαν από τον ανακριτή κάποιοι από αυτούς που ήταν μπλεγμένοι σε αυτή την ιστορία της Novartis. Μπήκαν μέσα ως μάρτυρες και βγήκαν -λυπάμαι που θα το πω- με κουκούλες. Για να καταγγείλουν πολιτικά πρόσωπα. Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος είπε «τους πιάσαμε, τους πιέσαμε, τους ανακρίναμε, άρα τους ξέρουμε». Αφού λοιπόν τους ξέρουνε, ας τους μάθουμε κι εμείς» σχολιάζει ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο επίτροπος αποσαφηνίζει ότι δεν χρειάστηκε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, αλλά δεν έχει καμιά δυσκολία να μιλήσει. «Βέβαια αν χρειαστεί να μιλήσω δεν θα μιλήσω για αυτό. Γι’ αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, επικαλείται τις δηλώσεις του ότι τον καιρό εγώ ανελάμβανε θέση επικεφαλής στην φαρμακευτική εταιρεία, ο κ. Αβραμόπουλος έφευγε από το υπουργείο Υγείας. «Άρα αυτό το ψευδώνυμο που επικαλεστήκατε, του ψευδομάρτυρα, του κουκουλοφόρου όπως τον λέει πλέον και ο λαός μας, αναφερόμενος στον κ. Φρουζή, λέει ότι αυτός ήταν που διέπραξε αυτές τις πράξεις. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει εδώ ένα κατάφωρο ψέμα; Δηλαδή μεταξύ τους διαψεύδονται» σχολιάζει ο επίτροπος.
Όσον αφορά τις παραγγελίες εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνει ότι όλες οι πράξεις του ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
«Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός… Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα για αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι’ αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως διηγείται, σε συνομιλία του με τον κ. Καραμανλή πρότεινε ως υπουργός τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής που θα διενεργήσει τον Διαγωνισμό. Δηλαδή, να μην τον διενεργήσει ούτε το υπουργείο Υγείας ούτε το υπουργείο Ανάπτυξης, που όπως ξέρετε είχε την αρμοδιότητα.
«Ο ψευδομάρτυρας λέει ότι μοιράστηκαν τότε 40 εκατομμύρια. Δηλαδή φανταστείτε ότι στη διακομματική επιτροπή της Βουλής καθώς και στους παράγοντες του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου βγήκε κάποιος και μοίραζε λεφτά. Λοιπόν όλα αυτά καταπίπτουν. Αυτό δεν το ξέρανε κι έτσι καταρρίπτεται αυτό το ψεύδος. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλείς» τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όσον αφορά το υψηλό κόστος του μοριακού ελέγχου του αίματος και την υψηλή φαρμακευτική δαπάνη στη διάρκεια της θητείας του απαντά ότι «δική μου ευθύνη ως υπουργού Υγείας, τα τρία χρόνια που ήμουν εκεί, ήταν να παρακολουθώ τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Για το αν παρέχονται υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες πολίτες. Αυτή ήταν η αποστολή μου». Οι δαπάνες, διευκρινίζει, αυξάνονται κατά καιρούς, ανάλογα με τα ζητήματα, με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ευρύτερος χώρος της Υγείας.
Ερωτηθείς εξάλλου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα γενόσημα φάρμακα που δεν προχώρησαν στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας 2004 – 2009, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχεται ότι η «επανίδρυση του Κράτους δεν έγινε. Ειλικρινά σας μιλάω. Ούτε ένα από τα 50 χαρτιά που απαιτούνται να ανοίξει κανείς ένα περίπτερο δεν καταργήθηκε».
«Ήταν στόχος. Μιλούσαμε συνεχώς για μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, -μιλάω συνολικά- η κυβέρνηση από τότε που ξεκίνησε. Πολλά πράγματα έγιναν και κάποια δεν γίνανε. Είναι αλήθεια». Αλλά εδώ, διευκρινίζει, δεν αναφερόμαστε στην κυβερνητική πολιτική. Κρίθηκε η κυβερνητική πολιτική από τις εκλογές.
Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλα αναφέρει ότι η υπόθεση δεν θα επηρεάσει τις θεσμικές σχέσεις του με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το θεσμικό του ρόλο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αυτό είναι μια καθαρά εσωτερική υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της με τον τρόπο που επελέγη και θα τον ακολουθήσουμε» διευκρινίζει.
Σημειώνεται ότι ο επίτροπος διαφοροποιήθηκε από τη ΝΔ σε ότι αφορά τα περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής. «Επειδή διαβάζω διάφορα στις εφημερίδες, ‘’πολωνοποίηση’’ και τέτοια: Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Συντάγματα της Ευρώπης. Είναι μία Δημοκρατία που λειτουργεί με τις δυσκολίες της με τα προβλήματά της, με τα ελαττώματά της. Και πρέπει αυτή τη Δημοκρατία να την προστατεύσουμε και να την διασφαλίσουμε ώστε ποτέ να μην απειληθεί στο μέλλον» παρατηρεί.
Συνεπώς, προσθέτει, αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται «Πολωνία» εγώ δεν τα συμμερίζομαι. Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα. Και υπάρχει το Σύνταγμα.
Πηγή πληροφοριών: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση