GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΗΝ NOVARTIS! Κατά 9,7% προηγείται (με μικρή κάμψη) η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για...

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα.
Η έρευνα έγινε το διάστημα των 10 επίμαχων ημερών 12-23 Φεβρουαρίου κατά τις οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη το Μακεδονικό, η τουρκική προκλητικότητα και το σκάνδαλο Νovartis.
Ιδιαίτερα ανησυχητική καταγράφεται η τάση απομάκρυνσης των πολιτών όλο και περισσότερο από τα κόμματα και τους πολιτικούς.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά πάντως να έχει μειωθεί  έναντι της προηγούμενης μέτρησης κατά 0,8% . Σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ παραμένει πρώτη αλλά μειώνεται η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανησυχητικά κέρδη καταγράφει η Χρυσή Αυγή.

Οι παραγωγικές ηλικές 17- 44 μοιάζουν χαμένες για το σημερινό πολιτικό σύστημα.

Η δυναμική του Κινήματος Αλλαγής περιορίζεται με το ποσοστό από 12% τον περασμένο Δεκέμβριο να γίνεται 8,4%.

Η κυβέρνηση φαίνεται ευνοημένη από την υπόθεση Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο ευνοείται στα εθνικά ζητήματα. Η κυβέρνηση έχασε από τη διαχείριση στο ονοματολογικό σημειώνοντας ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στη Μακεδονία 12,6%-14,8%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επλήγη από τη σκανδαλολογία καθώς οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από 21% τον Ιανουάριο στο 19%. Η ΝΔ έχει σαφή υπεροχή στη Μακεδονία, όπως και στην Αττική.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης ενίσχυση καταγράφει η Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται τρίτο κόμμα. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται κάτω από το 3%. Οριακή είναι και η θέση της Ενωσης Κεντρώων όσον αφορά την είσοδό τους στη Βουλή.

Τα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9%
Χρυσή Αυγή 9,4%
Κίνημα Αλλαγής 8,4%
ΚΚΕ 7%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 3%
Λαϊκή Ενότητα 1,9 %
Ελληνική Λύση 1,5%
Εθνική Ενότητα 1,5%
Άλλο 4,7%

Απώλειες

H κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά από το 72% των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας από το 68%
Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 68% αρνητικών εντυπώσεων και ο Κυρ. Μητσοτάκης παρότι είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός χάνει στην «πρωθυπουργική εικόνα»
Πρώτος σε δημοστικότητα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 37%, ο Δημήτρης Κουτσπούμπας με 34%μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη. Τέταρτος ο Σταύρος Θεοδωράκης με 33%, τον οποίο ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και τελευταίος ο Νικος Μιχαλολιάκος με 12%.

Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, "Οικονομία" απαντάει το 39%, "Ανεργία" το 19%, "Πολιτικοί-Πολιτικό Σύστημα" το 11%, "Εξωτερική Πολιτική/Μακεδονικό" 9%, "Διεθνής Εξάρτηση" 3%. "Κρίση Αξιών", "Φτώχεια", "Διαφθορά", "Έλλειψη Επενδύσεων" και "Παιδεία" συγκεντρώνουν ποσοστό 2% το καθένα.

Τι έδειχνε η προηγούμενη δημοσκόπηση στις 20 Ιανουαρίου 2018.
Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λάμβανε  35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%.
Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 9,8%.
Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, 
Χρυσή Αυγή 6,6%, 
Ένωση Κεντρώων 3,2% και 
ΑΝΕΛ 2,7%
 (Άλλα κόμματα 
Πλεύση Ελευθερίας 2,7%,
 Ελληνική Λύση 1,9%,
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).


1 σχόλιο

  1. Βαρεθείκαμε να το φωναζωγράφουμε!!!

    Το Νέο Όνομα της Εκείνης Επαρχίας Είναι:

    NOVARTIS = NOVA Republik Titus In Slawien

    ΜΙΑ Λέξη και ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ!!!


    Πότε θα το Ανακοινώσετε Επίσημα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση