GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ! ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ για Novartis (και κατηγορεί το ...ΑΠΕ) ο Πιτσιόρλας

O υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, φερόταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, να έχει δηλώσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ότι «δ...

O υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, φερόταν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, να έχει δηλώσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ότι «δεν έπρεπε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή», προκαλώντας αντιδράσεις, μετά τις οποίες το ΑΠΕ έστειλε διορθωμένο τηλεγράφημα, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η επίμαχη φράση - «Είπα ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» δήλωσε ο υφυπουργός.
Για «πρωτοφανή παραποίηση» των δηλώσεών του έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετάδοση δηλώσεών του στις οποίες φερόταν να έχει πει ότι «δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.
Οι δηλώσεις αυτές είχαν μεταδοθεί από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αφορούσαν ομιλία του υφυπουργού στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε: «Μου προξενεί κατάπληξη η πρωτοφανής παραποίηση των όσων απόψε είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια».
Το ΑΠΕ από την πλευρά του, έστειλε ορθή επανάληψη του τηλεγραφήματος, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η επίμαχη φράση, η οποία όμως υπήρχε στο αρχικό τηλεγράφημα, το οποίο είχε μεταδοθεί νωρίτερα.
Η αναφορά για τον κ. Πιτσιόρλα και την υπόθεση Novartis, στο νεώτερο, «ορθό» τηλεγράφημα του ΑΠΕ έχει ως εξής: «Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...)Έχουμε ένα κακό νόμο περί ευθύνης υπουργών . Αυτός υποχρεώνει να πάει στην Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση», υπογράμμισε. Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα». Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Στο αρχικό τηλεγράφημα, όμως, περιλαμβανόταν και η εξής φράση, η οποία αφαιρέθηκε στη νεώτερη διατύπωση: «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...) Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» υπογράμμισε.
Πάντως και με την νεώτερη διατύπωση της δήλωσης του κ. Πιτσιόρλα, η ουσία των επιφυλάξεών του δεν μεταβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση