GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Τα στοιχεία της δικογραφίας Novartis δεν τα γνώριζε κανένας, δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει - ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής δήλωσε στο "Καλημέρα Ελλάδα" αναφορικά με την υ...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής δήλωσε στο "Καλημέρα Ελλάδα" αναφορικά με την υπόθεση της Novartis ότι «Είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Και τα δύο δεν γίνεται. Δεν γίνεται αυτό το σκάνδαλο, που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει, να είναι ορφανό», τονίζοντας ότι «θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες».
«Οι εντεταλμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ελέγχουν την πιστότητα των μαρτύρων. Την αξιοπιστία μπορούν να την διαπιστώσουν και οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους και να προβούν στις ανάλογες τοποθετήσεις. Κανένας δεν είναι ανέλεγκτος σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε.
«Η διαδικασία ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει ανατεθεί στη Βουλή, που την ερευνά με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και για τα μη πολιτικά πρόσωπα η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Όποιοι έχουν διαφορετική άποψη για το τι έπρεπε να γίνει, ας μας το πουν» τόνισε.
«Υπάρχει μια προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών με μηνύσεις. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει και προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων. Εδώ και δέκα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούσαν να βγάλουν τρελή την ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, η οποία μίλαγε για μίζες που πήγαιναν στα ταμεία των κομμάτων» για να συνεχίσει λέγοντας πως εκ του αποτελέσματος της υπόθεσης, «κάθε φορά που βρισκόμαστε σε διαλεύκανση ενός σκανδάλου προσπαθούν να τους βγάλουν τρελούς».
Σχολιάζοντας τον ρόλο των δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis και τη διαρροή που φέρεται να είχε η δικογραφία, υπερασπίστηκε τη Δικαιοσύνη και διαχωρίζοντάς την από την πολιτική, είπε πως «οι δικαστικοί δεν κάνουν το καθήκον τους βάσει των πολιτικών εξελίξεων. Τα στοιχεία της δικογραφίας δεν τα γνώριζε κανένας, δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει».
Ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι ειπώθηκε πως πρόκειται για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», απάντησε πως η αποστροφή αυτή προέκυψε από δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.
Για την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα Δικαιοσύνης τόνισε ότι «την έρευνα για την οποία γίνεται τόσος λόγος, δεν τη διεξαγάγει η κυβέρνηση. Αυτοί που λένε τέτοια πράγματα, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και το τι κακό κάνουν. Η Δικαιοσύνη, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν την υπόθεση. Δεν βρίσκει η κυβέρνηση μάρτυρες, δεν παίρνει καταθέσεις. Αν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να τους ελέγξουν».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση