GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανθός: Η υπόθεση Novartis είναι αυτό που λέμε "πάρτι" στον χώρο της Υγείας - ΒΙΝΤΕΟ

Στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ. Ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για ...

Στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ. Ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων. «Γίνεται σοβαρή προσπάθεια θεσμικής διερεύνησης στον τομέα της Υγείας, για πρώτη φορά υπάρχει ένα μέτωπο ενάντια στη διαφθορά στον τομέα της υγείας», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός και προσέθεσε: «την υπόθεση ανέδειξαν οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές με εμπλοκή μάλιστα και του FBI».
«Δεν υπάρχει καμιά πολιτική δίωξη», ανέφερε ο υπουργός που εξήγησε: «αυτή η υπόθεση είναι στοιχείο αυτού που ονομάζεται «πάρτι στον χώρο της Υγείας». Αυτό το πάρτι ήταν διαχρονικό. Κατά την άποψή μου, είχε πολύ συγκεκριμένες και αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες και αυτό που οφείλουμε με σοβαρό τρόπο να διερευνήσουμε είναι τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είτε πολιτικών προσώπων, είτε κρατικών λειτουργών, είτε άλλων στελεχών του τομέα της Υγείας».
«Είναι σαφές ότι υπήρξε μία έκρηξη στη φαρμακευτική δαπάνη σε βάθος μίας 10ετίας-15ετίας, ειδικά τη δεκαετία 2000, χωρίς αυτό να γίνει ποτέ αντικείμενο σοβαρής μελέτης, σχεδιασμού και κυρίως λήψης μέτρων ελέγχου και διασφάλισης της ορθής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση