GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντωνοπούλου και Novartis στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία ατζέντα συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου α...

Με ευρεία ατζέντα συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το θέμα που έχει ανακύψει με το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Σημειώνεται βέβαια ότι η συζήτηση έγινε πριν από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της κ. Αντωνοπούλου και φυσικά πριν από την παραίτησή της.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφενός έγινε ένας πρώτος απολογισμός της συζήτησης στη Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη και αφετέρου του πολιτικού κλίματος όπως έχει διαμορφωθεί. Επισημάνθηκε η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έγινε λόγος και για τις βεβιασμένες κινήσεις πανικού τόσο από τη ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και τα αποτελέσματα της 'Ατυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα και οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα αναφορικά με τις εξελίξεις στους κόλπους των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή τη προκλητική στάση στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η 'Αγκυρα και επισημάνθηκε η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ξεκάθαρη στάση της ΕΕ όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.
Στο Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ενώ εκφράστηκε εκ νέου η απόλυτη στήριξη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση