GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΩΠΑ! ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του Τσίπρα πήρε δικηγόρο o Αβραμόπουλος για τη Novartis...

Ο δικηγόρος Σπ. Σαγιάς, πρώην κυβερνητικό στέλεχος, προσωπική επιλογή του Τσίπρα αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δ. Αβραμόπουλου στην υπόθ...

Ο δικηγόρος Σπ. Σαγιάς, πρώην κυβερνητικό στέλεχος, προσωπική επιλογή του Τσίπρα αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δ. Αβραμόπουλου στην υπόθεση Novastris.


Σίγουρα προκαλεί εντύπωση και δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο το ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέθεσε στο δικηγορικό γραφείο του Σπύρου Σαγιά να συντάξει την μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων που με τις καταθέσεις τους εμπλέκουν τον πρώην υπουργό υγείας στο σκάνδαλο Novartis.
Κι αυτό γιατί ο Σπύρος Σαγιάς μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι.

Υπήρξε προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα -με τον οποίο εξακολουθεί να διατηρεί στενές σχέσεις- για να αναλάβει γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η δικηγορική εταιρεία Σαγιά είχε στενές σχέσεις συνεργασίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων και εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με γαλαζοπράσινους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ από την δεκαετία του 1990 μέχρι και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην πορεία ο ίδιος ο Σπ. Σαγιάς έριξε γέφυρες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρήθηκε από τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό το πιο ιδανικό πρόσωπο στο να συμβάλει ώστε να υλοποιηθούν μερικές απ' τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα αφού στην πιάτσα έχει τον τίτλο του δικηγόρου "της επιχειρηματικής ελίτ".

Για να δώσουμε μια γεύση το πόσο "χωμένος" είναι στα νταλαβέρια του αστικού κράτους με τους πλουτοκράτες ο Σπ. Σαγιάς αρκεί να αναφέρουμε ότι έχει υπάρξει δικηγόρος της Gosco, προασπίζοντας τα συμφέροντα της κινέζικης πολυεθνικής στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, ενώ υπήρξε νομικός σύμβουλος σε ισχυρούς επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους σαν αυτούς που διαθέτουν Σάλλας, Μελισανίδης και Κόκκαλης.

Με δυο λόγια θέλουμε να πούμε ότι το δικηγορικό γραφείο του Σαγιά είναι τόσο μπασμένο στα παρασκήνια της πολιτικο-οικονομικής ζωής της χώρας ώστε θα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και που στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον πελάτη του, τον Δ. Αβραμόπουλο -ο οποίος δεν θα έχει πρόβλημα να τα "ακουμπήσει χοντρά" - θα βρει τρόπο να τον βγάλει πεντακαθαρίδη.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/novastris.html

1 σχόλιο

  1. Δε πειράζει Σαγιά. Καλά κάνεις και ανέλαβες αυτή τη δουλίτσα.
    Άλλωστε, με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλεις τα σπασμένα από τις μετοχές που αγόρασες της Attica bank.

    Σαγιά, εξακολουθείς να είσαι (και εσύ) σύμβουλος νομικός της ... τράπεζας αυτής ;
    Και αν είσαι ακόμη, μπας και ξέρεις από ποια τράπεζα πέρασαν τα φράγκα από την πώληση οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων στους σφαγείς στην Αραπιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση