GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμαστινός για Novartis: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μέχρι πού έχουν φτάσει τα λεφτά

"Η πολιτική Novartis δεν είναι πολιτική Novartis , είναι πολιτική των περισσότερων εταιρειών. Βρίσκουν τρόπους για κάθε χώρα να προω...

"Η πολιτική Novartis δεν είναι πολιτική Novartis , είναι πολιτική των περισσότερων εταιρειών. Βρίσκουν τρόπους για κάθε χώρα να προωθήσουν τα προϊόντα τους" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Είναι βέβαιο ότι έχουν δοθεί 40-50 εκατ. για την Ελλάδα. Τώρα ποιος έχει πάρει τα λεφτά αυτό είναι το ερώτημα. Ή αυτός που πρώτος από τη Novartis, ή όποιοι ήταν αυτοί, τα διακίνησαν, τα κρατούν δηλαδή για τον εαυτό τους –δεν υπάρχουν αποδείξεις - και λένε δωροδόκησα τον τάδε και κρατάει ο ίδιος τα λεφτά ή αυτός που άμεσα αναμειγνύεται με το θέμα, δηλαδή στέλεχος διευθυντικό, στα συμβούλια κλπ που υπογράφει τις καταστάσεις και παίρνει αποφάσεις. Και εκείνο το στέλεχος όταν διαπραγματεύεται να πάρει τα λεφτά πάντα λέει ότι είναι αυτός που είναι από πίσω του, αυτός που τον διόρισε, ο υπουργός, ο υφυπουργός κλπ. Αλλά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει μέχρι πού έχουν φτάσει τα λεφτά. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, γιατί κάπου έχουν πάει τα λεφτά και κάποιων έχει αλλάξει η ζωή , κάποιων έχει αλλάξει το οικονομικό στάτους και εκεί θα βρουν τη λύση του προβλήματος" τόνισε ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Υγείας.
Ερωτηθείς αν φαρμακευτική εταιρεία έχει ποτέ επιδιώξει να πλησιάσει τον ίδιο για να τον δωροδοκήσει, απάντησε:
"Δεν σε δωροδοκούν με αυτόν τον τρόπο ή τουλάχιστον εμένα ποτέ δεν με πλησίασε κανένας, αλλά έρχονται και σου λένε πχ θα σου δώσω όσα θέλεις για την έρευνα και κάνε εσύ το ερευνητικό σου πρόγραμμα. Εδώ είναι το αδύνατο σημείο, γιατί εσύ πρέπει να αποδείξεις πού πήγες αυτά λεφτά. Εγώ χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ τον ειδικό λογαριασμό του πανεπιστημίου. Καταθέστε τα κι εγώ θα λογοδοτήσω πού τα πήγα τα λεφτά. Αυτός είναι ο τρόπος,. Ούτε να σταματήσει η έρευνα , αλλά ούτε να είναι εν κρυπτώ και παραβύστω η διαχείριση. Όταν έρχεται ο άλλος δεν σου λέει έλα να σε δωροδοκήσω, σου λέει θα σου δώσω λεφτά να κάνεις ένα ερευνητικό πρόγραμμα, πάρε τα. Και μετά δεν σε ελέγχω που τα πήγες τα λεφτά. Από εκεί και πέρα είναι ωκεανός…"
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση