GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας για Novartis: Δεν θέλω να πω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο - Είναι από τα πλέον σοβαρά θέματα που έχουν υπάρξει

Στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την...

Στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Στο πολιτικό συμβούλιο κάναμε μία εκτενή συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο μέρες. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν θέλω να πω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία. Είναι ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα, τα οποία έχουν υπάρξει. Αναδεικνύει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, της Δικαιοσύνης και οικονομικού συστήματος στη χώρα" είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε:
"Το σκάνδαλο αυτό, το θέμα της Novartis, έχει πάρει διάσταση... Μία συντεταγμένη Πολιτεία για να αποκτήσει και ο πολίτης την εμπιστοσύνη πρέπει αυτά να προχωρούν μέχρι τέλους. Η Δικαιοσύνη είτε δια μέσω Βουλής, είτε δια μέσω της τακτικής Δικαιοσύνης πρέπει να καταλήξει και να δώσει απαντήσεις. Αυτό το οφείλουμε και σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται και είναι πολύ σημαντικό είτε να τιμωρηθούν, είτε να αποδειχθεί η αθώωση τους... Το σκάνδαλο υπάρχει, μην κρυβόμαστε".
Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει προανακριτική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα, ο κ. Ρήγας απάντησε μεταξύ άλλων: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προτείνει και λέει είναι όλα να προχωρήσουν στη διερεύνηση τους. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρόλο που έχω κάνει κριτική ορισμένες φορές και η λογοδοσία πρέπει να υπάρχει. Αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι η Δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της" και πρόσθεσε:
"Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει άμεσα να έχει τη δικογραφία για να μεταφερθεί ή να γνωρίζει. Εδώ, υπήρχαν υπουργοί της ΝΔ οι οποίοι έκρυβαν στα συρτάρια τους επί μήνες τις δικογραφίες και δεν τις έστελναν. Ή ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί για το κομμάτι που πάει στη Βουλή, δεν μιλώ για παρεμβάσεις".
Αναφερόμενους στους μάρτυρες ο κ. Ρήγας σημείωσε "δεν ξέρω τι έχουν πει οι μάρτυρες, σε πόσο βάθος έχει φτάσει η πρώτη διερεύνηση. Από εκεί και πέρα, μέσα από το υπουργείο αυτά τα οποία γνώριζαν ή βρέθηκαν ή ανακαλύφθηκαν, στάλθηκε αυτή η δικογραφία και δόθηκε η διερεύνηση με στοιχεία τα οποία παραδόθηκαν είτε δια μέσω του υπουργείου, είτε δια μέσω του κ. Κοντονή... Προφανώς και η έρευνα που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει παίξει ρόλο, υπάρχουν στοιχεία".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση