GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Όταν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολά...

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Η Τουρκία εντείνει την επιθετική της ρητορική το τελευταίο διάστημα, αλλά και την επιθετική και προκλητική της στάση σε μια σειρά από ζητήματα. Οι τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σαφής υπέρ των θέσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετήθηκε και δια του κ. Τουσκ με ευθύτητα υπέρ των θέσεων που εκφράζει η Ελλάδα και υιοθέτησε αυτές τις θέσεις ως θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απηύθυνε αυστηρότατες εκκλήσεις στην Τουρκία να επιστρέψει στο δρόμο της πολιτικής συνεννόησης και της υπεύθυνης διπλωματίας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά" δήλωσε.
"Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βεβαίως πρέπει να υπάρχει προβληματισμός αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με την συνεπή στάση και των ευρωπαίων εταίρων μας θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση" συμπλήρωσε.
"Δεν πρέπει να υπερθεματίζουμε σε πατριωτισμό στη συγκεκριμένη φάση, αλλά να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε" τόνισε.
Αναφορικά με το Σκοπιανό και την δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδη για την αναθεώρηση του Συντάγματος διευκρίνισε "Το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος παραμένει, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα μπορούν να εκφράζονται απόψεις, σημασία έχει ότι η διαπραγματευτική τοποθέτηση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει".
"Κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης, επρόκειτο για δύο τεχνικά ζητήματα, όλα προχωρούν κανονικά" τόνισε.
"Δεν προαναγγέλονται οι ανασχηματισμοί. Όταν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση