GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστάσεις Δωρόθεου από το συλλαλητήριο: Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι μόνο για την ομιλία μας

Αποστάσεις από το συλλαλητήριο και ομιλίες για τις οποίες δεν είχε ευθύνη, πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Δωρόθεος, ...

Αποστάσεις από το συλλαλητήριο και ομιλίες για τις οποίες δεν είχε ευθύνη, πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Δωρόθεος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.
«Δεν μπορούσε να ήξερε κανείς τι μπορεί να έλεγε ο κ. Θεοδωράκης ή ο κ. Κασιμάτης ή ο κ. Πατούλης ή άλλοι οι οποίοι εμφανίσθηκαν εκεί και μίλησαν. Και ούτε θεωρώ ότι αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία κακώς έπραξε και συμμετείχε, αν πράγματι όλες αυτές οι ομιλίες είχαν έναν πολιτικό χαρακτήρα ή απευθύνονταν προς τους πολιτικούς παράγοντες της πατρίδας μας», είπε ο Μητροπολίτης Σύρου και πρόσθεσε:
«Καλώς ήμασταν και όπως είδατε κατά την ώρα της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη οι Ιεράρχες ήταν όλοι καθήμενοι, κάτω της εξέδρας. Οι Ιεράρχες ανέβηκαν στην εξέδρα, όταν ανεγνώσθη το μήνυμα της Συνόδου και εν συνεχεία και πάλι διακριτικά απεχώρησαν. Εμείς είχαμε ευθύνη για το κείμενο το οποίο εκεί προσκομίσαμε να διαβάσουμε προς τον λαό μας και διότι πράγματι η διαβεβαίωση των συνδιοργανωτών ήταν ότι αυτή η εκδήλωση ήταν πέρα από κομματικούς και πολιτικούς χρωματισμούς, όσον αφορά τη διοργάνωσή της. Και νομίζω ότι τηρήθηκε».
Ο κ. Δωρόθεος σημείωσε ότι «κανείς δεν γνώριζε, ούτε και ο κ. Θεοδωράκης γνώριζε τι εμείς θα πούμε, ούτε ο κ. Κασιμάτης, ούτε εμείς είχαμε τις ομιλίες τους και ασφαλώς δεν μπορούσαμε να τις είχαμε».
«Μπροστά στα μάτια μου φάνηκε ένα εθνικό συλλαλητήριο με πατριωτικό χαρακτήρα. Είδα μπροστά μου απλοϊκούς ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Επιμένω στην παρουσία των νέων ανθρώπων, που ήταν πολύ συγκινητική, που ζητούσαν μια απάντηση για ένα θέμα, που μέσα στην καρδιά τους έχει ένα προβληματισμό», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση