GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, είναι ...

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αμφιβάλλουν, αν η Ελλάδα θα είναι σύντομα και πάλι σε θέση να χρηματοδοτείται σταθερά από τις κεφαλαιαγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καταλογίζουν στην Αθήνα έλλειμμα μεταρρυθμίσεων.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Spiegel, ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης θα πάσχει, αν αυτή δεν προχωρήσει αποφασιστικά σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.
Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η διστακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει «μεταβλητότητα στις αγορές». Η χώρα, πρόσθεσε, δεν προχωρά, για παράδειγμα, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, παρά τις δεσμεύσεις της.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι το Ταμείο μπορεί να αναθεωρεί σταθερά ανοδικά τις προοπτικές ανάπτυξης όλων των χωρών της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την Ελλάδα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να απογοητεύει αναφορικά με την ανάπτυξη, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμύνθηκε, λέγοντας ότι οι δυσκολίες είναι εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, συμπαραστάθηκε στον Τσακαλώτο, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήσει όλα όσα της ζητήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση