GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δάσκαλος στη Γκάνα έγινε viral - Διδάσκει Πληροφορική με το Word ζωγραφισμένο στον μαυροπίνακα - ΦΩΤΟ

Viral έχει γίνει η ανάρτηση στο Facebook ενός δασκάλου στη Γκάνα που κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, χάρη στις ασυνήθι...

Viral έχει γίνει η ανάρτηση στο Facebook ενός δασκάλου στη Γκάνα που κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, χάρη στις ασυνήθιστες και αυτοσχέδιες μεθόδους διδασκαλίας.
Ο Οβούρα Κβάντο, από το Κουμάσι της Γκάνας, διδάσκει ITC (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών) σε μια αγροτική κοινότητα, που δεν διαθέτει βασικό εξοπλισμό και πόρους για το έργο αυτό. «Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να παρουσιάσει το θέμα του στους μαθητές του. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος» εξήγησε.
Έχοντας σπουδάσει εικαστικές τέχνες, ο Οβούρα Κβάντο αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του διδάσκοντας με τη δημιουργία ενός εγγράφου του Word, σχεδιάζοντας ένα πλήρες στιγμιότυπο οθόνης στον πίνακα για να το αντιγράψουν και να το μάθουν οι μαθητές του. «Το κάνω για να κατανοήσουν οι μαθητές μου τι διδάσκω. Τουλάχιστον να δώσω μια εικόνα για το τι θα έβλεπαν αν ήταν πίσω από έναν υπολογιστή».

Η μέθοδος του φαίνεται να λειτουργεί καλά, καθώς τα παιδιά απολαμβάνουν τα μαθήματά του πολύ και είναι σε θέση να μάθουν αποτελεσματικά. «Βεβαιώνομαι ότι τα καταλαβαίνουν όλα καλά πριν φύγουν από την τάξη», συμπληρώνει.
Η ανάρτηση πάντως έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη Γκάνα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επαίνεσαν τον Κβάντο για την αφοσίωσή του στους μαθητές του και τον αυτοσχεδιασμό του, υπήρξε οργή για το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουν εκεί τα πράγματα. Γιατί το 2018, τα σχολεία εξακολουθούν να μην έχουν υπολογιστές;
Ο ίδιος ο Κβάντο πιστεύει ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται σιγά-σιγά. «Η κυβέρνηση βοηθάει και πιστεύω σε αυτούς. Προσπαθούν να βελτιώσουν τα πράγματα» δήλωσε. Ενώ στις μεγάλες πόλεις, όπως η Άκρα και το Κουμάσι, υπάρχουν υπολογιστές στα σχολεία, η πρόοδος είναι σαφώς πιο αργή όσον αφορά στις αγροτικές περιοχές.


Πάντως, από τη στιγμή που έγινε viral η ανάρτησή του ο Κβάντο έλαβε προσφορές δωρεών για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι που είναι εξαιρετικό για τα παιδιά και το σχολείο. Ο Κβάντο είναι ευγνώμων για οποιαδήποτε βοήθεια απέναντι στους μαθητές του αλλά σχεδιάζει να βοηθήσει κι άλλα σχολεία στην περιοχή. «Υπάρχουν πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα» δήλωσε. «Μπορώ να βοηθήσω και να δώσω μερικές από τις δωρεές σε άλλα σχολεία για να επωφεληθούν κι άλλοι μαθητές» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση