GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με ισχυρές απώλειες

Η Wall Street έκλεισε με ισχυρές απώλειες σήμερα, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές αισθάνονται ότι έρ...

Η Wall Street έκλεισε με ισχυρές απώλειες σήμερα, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές αισθάνονται ότι έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων μετά τις δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.
Ο Dow Jones μειώθηκε 1,16% στις 25.410,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 1,27% και 1,23%, αντίστοιχα.
Στην κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Πάουελ δεσμεύθηκε να εξισορροπήσει τον κίνδυνο μίας υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας με την ανάγκη να διατηρήσει σταθερή την ανάπτυξή της, αλλά η επισήμανσή του για ενίσχυση του πληθωρισμού μετά τον Δεκέμβριο ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα και τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, πέρασε το 2,9% και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κινήθηκαν πτωτικά, με τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI να υποχωρεί μισή ποσοστιαία μονάδα.
Το δολάριο σημείωσε περαιτέρω κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, ενώ οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν, καθώς τα σχόλια του Πάουελ ήταν σε γενικές γραμμές θετικά για το αμερικανικό νόμισμα.
Οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν αρχικά μετά τις πρώτες δηλώσεις του Πάουελ, αλλά σύντομα έχασαν τα κέρδη αυτά και εναρμονίσθηκαν με την πορεία των αμερικανικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση