GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ: Οριστικοποιήθηκαν 12.338 αιτήσεις ύψους 158,5 εκατ. ευρώ

Σε 90.000-95.000 αυξάνεται το πλήθος των νοικοκυριών που θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ'Οίκον», μετά τον δ...

Σε 90.000-95.000 αυξάνεται το πλήθος των νοικοκυριών που θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ'Οίκον», μετά τον διπλασιασμό των πόρων που ανακοίνωσε επίσημα απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από 40.000 - 45.000 που ήταν το αρχικό πλήθος των δικαιούχων.
Σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες, επιδιώκεται η αύξηση και του δικού τους σκέλους χρηματοδότησης, ενώ συνυπολογίζονται τα τραπεζικά κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί (250 εκατ. ευρώ), το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.
Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα στις πέντε Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 23.850 νοικοκυριά και έχουν οριστικοποιηθεί 12.338 αιτήσεις, που δεσμεύουν συνολικά 158,5 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι πόροι που αρχικά διέθετε το Ταμείο 'Αμεσης Ενίσχυσης για τις συγκεκριμένες Περιφέρειες ήταν 100 εκατ. ευρώ και ότι στη συνέχεια αυτοί αυξήθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οδηγού του προγράμματος για περιπτώσεις αυξημένου ενδιαφέροντος. Κατά συνέπεια διατέθηκε το σύνολο των πόρων που ήταν διαθέσιμοι, οπότε απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εγγραφής νέων χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Όσοι χρήστες είχαν ήδη εγγραφεί αλλά δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης, μπορούν κανονικά να συνεχίσουν τη διαδικασία για να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα στοιχεία, ήδη έχουν πρωτοκολληθεί 3.324 επιλαχούσες αιτήσεις ενώ 8.188 χρήστες βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας υποβολής.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση