ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η κοινή δήλωση 16 Ελλήνων ευρωβουλευτών: Καλούμε την Τουρκία να επιστρέψει τους στρατιωτικούς

Share it:

Κοινή δήλωση εξέδωσαν 16 Έλληνες και Ελληνίδες ευρωβουλευτές σχετικά με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να τους απελευθερώσει άμεσα.

Η δήλωση των Ελλήνων και Ελληνίδων ευρωβουλευτών συντάχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Χρυσόγονου και αναφέρει τα εξής:

«Την 1η Μαρτίου 2018 δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονταν σε περιπολία ρουτίνας στα σύνορα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στην περιοχή του ποταμού Έβρου, φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών και να βρέθηκαν λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος. Αντί όμως να τους προειδοποιήσουν και να τους καλέσουν να επιστρέψουν άμεσα στο ελληνικό έδαφος, όπως συνηθίζονταν ως τώρα σε παρόμοια περιστατικά και από τις δύο πλευρές, οι Τούρκοι προτίμησαν να τους συλλάβουν και να τους θέσουν υπό κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας (!), χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί έως σήμερα ποιες ακριβώς κατηγορίες θα τους αποδοθούν. Η συμπεριφορά αυτή των τουρκικών αρχών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας είναι κράτος-μέλος. Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας, τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί ένα υποψήφιο για ένταξη στην Ένωση κράτος (δηλαδή η Τουρκία) προς την Ένωση και τα κράτη-μέλη της. Καλούμε συνεπώς την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς».Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά)

Νίκος Ανδρουλάκης (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Ελισάβετ Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Γραμματικάκης (Ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ)

Θοδωρής Ζαγοράκης (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Στέλιος Κούλογλου (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Μιλτιάδης Κύρκος (Ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ)

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

Δημήτριος Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)

Σοφία Σακοράφα (Ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής)

Μαρία Σπυράκη (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Νίκος Χουντής (Ευρωβουλευτής ΛΑΕ)

Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)

Share it:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση